29 Aralık 2009 Salı

BUĞDAYLI YEŞİL SALATA





BUĞDAYLI YEŞİL SALATA
MALZEMELER:


  • 1 SU BARDAĞI BUĞDAY
  • 1 GÖBEK MARUL
  • 1 DEMET DEREOTU-TAZE SOĞAN
  • 1 KAHVE FİNCANI MISIR
  • 3-4 ADET KORNİŞON TURŞU
  • 1 KAHVE FİNCANI ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARILMIŞ ZEYTİN
  • 1 ADET KIRMIZI DOLMALIK BİBER
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • 1 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
  • TUZ-KEKİK-NANE
  • LİMON
YAPILIŞI:
 




*1 SU BARDAĞI AŞURELİK BUĞDAY AKŞAMDAN ISLATILIR.ERTESİ GÜN BOL SUYLA YIKANIR VE SÜZÜLÜR.ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU İLE HAŞLANIR.
 




*BİBER SALÇASI ,SIVI YAĞ,TUZ ,KEKİK,NANE SİRKE VEYA LİMON İLE SOS HAZIRLANIR.
 



 

 

 

 

 








 













 

*DİĞER MALZEMELER TEMİZLENİP İSTENİLEN ŞEKİLLERDE DOĞRANIR.SALATA SERVİS TABAĞINA KONULUP ÜZERİNE HAZIRLANAN SOSTAN DÖKÜLÜP SERVİS YAPILIR.


 
***SALATA SOSUNA BİRAZ SARIMSAK İLAVE EDERSEK LEZETİNİ ARTTIRMIŞ OLURUZ

0 yorum:

Yorum Gönder