DEMİR TATLISI
MALZEMELER:
- 3 ADET YUMURTA
- 5 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
- 2 SU BARDAĞI UN
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
ŞERBET İÇİN:
- 3 SU BARDAĞI SU
- 3 SU BARDAĞI ŞEKER
- 2-3 DAMLA LİMON SUYU
- KIZARMAK İÇİN SIVIYAĞ
ÜZERİNE:
- TARÇIN VE HİNDİSTANCEVİZİ
YAPILIŞI:
*ŞERBET MALZEMESİ KARIŞTIRILIR KAYNATILIP SOĞUMAYA BIRAKILIR.
*HAMURU İÇİN YUMURTALAR İYİCE ÇIRPILIR,YOĞURT İLAVE EDİLİR,UN VE KABARTMA TOZU KATILIP KARIŞTIRILIR.
*BOL YAĞ KIZDIRILIR,DEMİR TATLISI KALIBI SIVIYAĞA SOKULUR,ISINA KALIP HAMURUN İÇİNE YAVAŞÇA SADECE ALT KISMI DEĞECEK ŞEKİLDE KONUR (eğer kalıbı tamamen hamura batırırsanız hamur kalıptan düşmez ve yapışır) HAMURDAN ÇIKARILIP KIZGINYAĞA KONUR KIZARTILIR BIÇAK YARDIMIYLA DEMİRDEN KURTARILIP ŞERBETE ATILIR.BU İŞLEM HAMUR BİTENE KADAR DEVAM EDER.
*SERVİS TABAĞINA DİZİLİP ÜZERİNE TARÇIN VE HİNDİTANCEVİZİ SERPİLİR.
0 yorum:
Yorum Gönder