15 Aralık 2009 Salı

MANİSA KEBABI






MANİSA KEBABI
MALZEMELER:

  • 750 GR KUŞBAŞI KOYUN ETİ (AZ YAĞLI)
  • 1 ADET SOĞAN, HAVUÇ PATATES
  • 200 GR MANTAR
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • TUZ,KARABİBER,KEKİK

KREP İÇİN:

  • 3 ADET YUMURTA
  • 2 SU BARDAĞI SÜT
  • 2 SU BARDAĞI UN
  • 8 DİLİM KAŞAR PEYNİRİ
  • 1 ADET DOMATES
  • 3-4 ADET SİVRİ BİBER,SIVI YAĞ

YAPILIŞI:



 

 


 
 


*ET VE PİYAZLIK DOĞRANMIŞ SOĞAN ETLER SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVRULUR SALÇASI EKLENİP KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ HAVUÇ VE PATATES VE MANTAR KONUP KAVURMAYA DEVAM EDİLİR .BİRAZ SU KONULUP AĞIR ATEŞTE ETLER YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİLİR TUZ VE KARABİBERİ EKLENİP ALTI KAPATILIR.


 

 


 

 

 

 


 







 


*DİĞER TARAFTA YUMURTA,UN,SÜT VE TUZ KARIŞTIRILIR BOZA 
KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR .TEFLON TAVA 
YAĞLANIP HAMURDA 1 KEPÇE TAVAYA DÖKÜLÜR ARKALI 
ÖNLÜ PİŞİRİLİR.


 

 

 


KREPLER PİŞTİKTEN SONRA ÇUKUR BİR KASEYE YERLEŞTİRİLİR KENARLARINDAN AŞAĞI BİRAZ SARKACAK ŞEKİLDE.KREBİN ORTASINA
DELİKLİ KEPÇE İLE ALINMIŞ SUYU SÜZÜLMÜŞ KEBAPTA KONUR
. BOHÇA BİÇİMİNDE TOPLANIRHAFİF YAĞLANMIŞ FIRIN 
TEPSİSİNE TERS OLARAK ÇEVRİLİR ÜZERİNE KAŞAR PEYNİRİ KONUR. 



 


KEPAPLARDAN KALAN SOS TEPSİYE DÖKÜLÜR.ÖNCEDEN
ISITILIMIŞ FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR
ÇIKINCA KÜRDAN YARDIMIYLA ÜSTLERİNE SİVRİ BİBER 
VE DOMATES TAKILIR.




    ***TAZE ET ALMAK İÇİN ; ETİN PARLAK KIRMIZI,İNCE  DOKULU, 
HOŞ VE YUMUŞAK KOKULU OLMASINA DİKKAT EDELİM.

0 yorum:

Yorum Gönder