12 Aralık 2009 Cumartesi

KIRMIZI BİBER ÇORBASI






KIRMIZI BİBER ÇORBASI
 MALZEMELER:

  • 6 ADET SALÇALIK KIRMIZI BİBER
  • 8 SU BARDAĞI TERCİHEN TAVUK SUYU
  • 4 DİŞ KIYILMIŞ SARIMSAK
  • 4 ÇORBA KAŞIĞI GALETA UNU
  • 1 KÜÇÜK KUTU KREMA
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI TAZE REYHAN
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KÖRİ (isteğe göre)
  • 1 TATLI KAŞ TOZ ŞEKER
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ

YAPILIŞI:

 

 

 

 


1-KIRMIZI BİBERLER KÖZLENİR VE KABUKLARI SOYULUP İNCECİK KIYILIR.



 

 

 




2-KIRMIZI BİBER,SARIMSAK,GALETA UNU,KREMA ,REYHAN,YAĞ,KÖRİ,ŞEKER VE TUZ EKLENİR VE KARIŞIMA SU EKLENİR.
3-BU KARIŞIM BLENDIRDAN GEÇİRİLİR.



4-KAYNATILIR SICAK VEYA SOĞUK OLARAK SERVİS YAPILIR.



***SEBZELERİ TUZLU SUYLA YIKARSANIZ SEBZELERİNİZ DAHA ETKİLİ VE DAHA ÇABUK TEMİZLENİR.

0 yorum:

Yorum Gönder