KIRMIZI BİBER ÇORBASI
MALZEMELER:
- 6 ADET SALÇALIK KIRMIZI BİBER
- 8 SU BARDAĞI TERCİHEN TAVUK SUYU
- 4 DİŞ KIYILMIŞ SARIMSAK
- 4 ÇORBA KAŞIĞI GALETA UNU
- 1 KÜÇÜK KUTU KREMA
- 1 ÇORBA KAŞIĞI TAZE REYHAN
- 1 ÇAY KAŞIĞI KÖRİ (isteğe göre)
- 1 TATLI KAŞ TOZ ŞEKER
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI:
1-KIRMIZI BİBERLER KÖZLENİR VE KABUKLARI SOYULUP İNCECİK KIYILIR.
2-KIRMIZI BİBER,SARIMSAK,GALETA UNU,KREMA ,REYHAN,YAĞ,KÖRİ,ŞEKER VE TUZ EKLENİR VE KARIŞIMA SU EKLENİR.
3-BU KARIŞIM BLENDIRDAN GEÇİRİLİR.
4-KAYNATILIR SICAK VEYA SOĞUK OLARAK SERVİS YAPILIR.
***SEBZELERİ TUZLU SUYLA YIKARSANIZ SEBZELERİNİZ DAHA ETKİLİ VE DAHA ÇABUK TEMİZLENİR.
0 yorum:
Yorum Gönder