15 Aralık 2009 Salı

ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA






ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA
MALZEMELER:

  • 20-25 ADET KURU DOLMALIK (BİBER,PATLICAN,KABAK )
  • 5 -6 ADET SOĞAN
  • 2 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI VEYA SIVI YAĞ
  • 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
  • SALÇA (BİBER VE DOMATES KARIŞIK)
  • 1’ER YEMEK KAŞIĞI KURU NANE,REYHAN
  • 1 ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR,KARABİBER
  • TUZ,
  • 1 SU BARDAĞI SU
  • 2-3 YEMEK KAŞIĞI SUMAK

YAPILIŞI:


 


*KURU DOLMALIK BİBER 15 DK KADAR SICAK SUDA HAŞLANI VE SULARI SÜZÜLÜR


 


 *İÇİNİ HAZIRLAMAK İÇİN SOĞAN RENDELENİR,Z.YAĞINDA PEMBELEŞENE KADAR KAVRULUR,PİRİNÇ İLAVE EDİLİP KAVRULUR,ÜZERİNE SALÇA,BAHARATLARI ,TUZU,TOZ ŞEKERİ İLAVE EDİLİP  ÇEVİRİP OCAKTAN ALINIR İÇİNE SUMAK EKŞİSİ İLAVE EDİLİRİ



 

 

 

 

 


*KURU DOLAMLIK BİBER LERİN İÇLERİNE HAZIRLADIĞIMIZ PİRİNÇLİ İÇTEN DOLDURULUR TENCEREYE  DİZİLİR.
*AZMİKTARDA SU İLAVESİ İLE KAYNAYANA KADAR ORTA,KAYNADIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE 20-25 DK KADAR PİŞİRİLİR.ALTINI KAPATIP SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS TABAĞINA DİZİLİR SÜSLENİP SERVİS YAPILIR.



***SUMAK EKŞİSİ HAZIRLAMAK İÇİN BİR BARDAK ILIK SUYA 2-3 ÇORBA KAŞIĞI SUMAK İLAVE EDİLİR 15-20 DK KADAR BEKLETİLİR. SONRA SÜZDÜRÜLÜP DOLMA İÇİNDE KULLANILIR.SUMAK EKŞİSİ YERİNE 2-3 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİDE KULLANILABİLİR.

0 yorum:

Yorum Gönder