ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA
MALZEMELER:
- 20-25 ADET KURU DOLMALIK (BİBER,PATLICAN,KABAK )
- 5 -6 ADET SOĞAN
- 2 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI VEYA SIVI YAĞ
- 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
- SALÇA (BİBER VE DOMATES KARIŞIK)
- 1’ER YEMEK KAŞIĞI KURU NANE,REYHAN
- 1 ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR,KARABİBER
- TUZ,
- 1 SU BARDAĞI SU
- 2-3 YEMEK KAŞIĞI SUMAK
YAPILIŞI:
*KURU DOLMALIK BİBER 15 DK KADAR SICAK SUDA HAŞLANI VE SULARI SÜZÜLÜR
*İÇİNİ HAZIRLAMAK İÇİN SOĞAN RENDELENİR,Z.YAĞINDA PEMBELEŞENE KADAR KAVRULUR,PİRİNÇ İLAVE EDİLİP KAVRULUR,ÜZERİNE SALÇA,BAHARATLARI ,TUZU,TOZ ŞEKERİ İLAVE EDİLİP ÇEVİRİP OCAKTAN ALINIR İÇİNE SUMAK EKŞİSİ İLAVE EDİLİRİ
*KURU DOLAMLIK BİBER LERİN İÇLERİNE HAZIRLADIĞIMIZ PİRİNÇLİ İÇTEN DOLDURULUR TENCEREYE DİZİLİR.
*AZMİKTARDA SU İLAVESİ İLE KAYNAYANA KADAR ORTA,KAYNADIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE 20-25 DK KADAR PİŞİRİLİR.ALTINI KAPATIP SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS TABAĞINA DİZİLİR SÜSLENİP SERVİS YAPILIR.
***SUMAK EKŞİSİ HAZIRLAMAK İÇİN BİR BARDAK ILIK SUYA 2-3 ÇORBA KAŞIĞI SUMAK İLAVE EDİLİR 15-20 DK KADAR BEKLETİLİR. SONRA SÜZDÜRÜLÜP DOLMA İÇİNDE KULLANILIR.SUMAK EKŞİSİ YERİNE 2-3 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİDE KULLANILABİLİR.
0 yorum:
Yorum Gönder