29 Aralık 2009 Salı

KEREVİZLİ TAVUK ÇORBASI




KEREVİZLİ TAVUK ÇORBASI
MALZEMELER:

  • 2 ADET ORTA BOY KEREVİZ
  • TAVUK GÖĞSÜ
  • 4 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • 2 SU BARDAĞI SÜT
  • SIVI YAĞ
  • TUZ-PUL BİBER
YAPILIŞI:
 



*YAĞ VE UN BİR TENCEREDE KAVRULUR.
 



 

 

 

 

 

*BAŞKA BİR TENCEREDE TAVUK GÖĞSÜ ÜZEİNİ GEÇECEK KADAR SU İLE HAŞLANIR DAHA SONRA DİDİKLENİR KALAN SU ÇORBAYA İLAVE EDİLMEK ÜZERE BEKLETİLİR.
 



 


*KEREVİZLERİN KABUKLARI SOYULUP KÜP KÜP DOĞRANIR.KAVRULAN UNA EKLENİR.
*SÜTÜ İLAVE EDİLİP ÜZERİNİ  GEÇECEK KADAR SU İLAVE EDİLİR.PİŞİRİLİR.
 




*PİŞEN ÇORBA RONDODAN GEÇİRİLİRP PÜRÜZSÜZ HALE GETİRİLİR.İÇİNE DİDİKLENMİŞ TAVUKLAR VE TUZ İLAVE EDİLİR.KIVAMI KOYU OLMUŞSA KALAN TAVUK SUYU İLAVE EDİLİP 1-2 TAŞIM KAYNATILIR OACAKTAN ALINIR.
 




***SERVİS SIRASINDA ÜZERİNE KIRMIZIBİBERLİ YAĞ DÖKÜLÜR.

0 yorum:

Yorum Gönder