KEREVİZLİ TAVUK ÇORBASI
MALZEMELER:
- 2 ADET ORTA BOY KEREVİZ
- TAVUK GÖĞSÜ
- 4 ÇORBA KAŞIĞI UN
- 2 SU BARDAĞI SÜT
- SIVI YAĞ
- TUZ-PUL BİBER
*YAĞ VE UN BİR TENCEREDE KAVRULUR.
*BAŞKA BİR TENCEREDE TAVUK GÖĞSÜ ÜZEİNİ GEÇECEK KADAR SU İLE HAŞLANIR DAHA SONRA DİDİKLENİR KALAN SU ÇORBAYA İLAVE EDİLMEK ÜZERE BEKLETİLİR.
*KEREVİZLERİN KABUKLARI SOYULUP KÜP KÜP DOĞRANIR.KAVRULAN UNA EKLENİR.
*SÜTÜ İLAVE EDİLİP ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU İLAVE EDİLİR.PİŞİRİLİR.
*PİŞEN ÇORBA RONDODAN GEÇİRİLİRP PÜRÜZSÜZ HALE GETİRİLİR.İÇİNE DİDİKLENMİŞ TAVUKLAR VE TUZ İLAVE EDİLİR.KIVAMI KOYU OLMUŞSA KALAN TAVUK SUYU İLAVE EDİLİP 1-2 TAŞIM KAYNATILIR OACAKTAN ALINIR.
***SERVİS SIRASINDA ÜZERİNE KIRMIZIBİBERLİ YAĞ DÖKÜLÜR.
0 yorum:
Yorum Gönder