29 Aralık 2009 Salı

KOLAY LAHMACUN



KOLAY LAHMACUN
MALZEMELER:

  • 2 ADET YUFKA
  • 150 GR KIYMA
  • 2 ADET DOMATES
  • 3 ADET SİVRİ BİBER
  • 1 ADET SOĞAN
  • 1 ÇAY BARDAĞI SÜT
  • 1 TATLI KAŞIĞI MARGARİN
  • MAYDANOZ
  • TUZ-KARABİBER-KIRMIZI BİBER
YAPILIŞI:
 







1-ÖNCE DOMATES RENDELENİR.BİBERLER KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR.MAYDANOLAR İNCE KIYILIR.SOĞAN RENDELENİR.KIYMA İLE KARIŞTIRILIR.BAHARATLARI VE TUZU ATILIR.İÇİNE ZICIK SU İLAVE EDİLİR.
 








2-YUFKA YAYILIR YAĞ ERİTİLİP SÜT İLE KARIŞTIRILIR.YUFKANIN HER TARAFINA SÜRÜLÜR.İKİNCİ YUFKA ÜZERİNE SERİLİR.BİR KASE YARDIMI İLE YUFKALAR YUVARLAK YUVARLAK KESİLİR.
 



 

 

3-YUVARLAK KESİLEN YUFKALARIN ÜZERİNE HAZIRLANAN İÇTEN KONULUR.YAĞLI YAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE LAHMACUNLAR DİZİLİR.

4- 200 DERECELİK FIRINDA 15 DK KADAR PİŞİRİLİR.

0 yorum:

Yorum Gönder