KOLAY LAHMACUN
MALZEMELER:
- 2 ADET YUFKA
- 150 GR KIYMA
- 2 ADET DOMATES
- 3 ADET SİVRİ BİBER
- 1 ADET SOĞAN
- 1 ÇAY BARDAĞI SÜT
- 1 TATLI KAŞIĞI MARGARİN
- MAYDANOZ
- TUZ-KARABİBER-KIRMIZI BİBER
1-ÖNCE DOMATES RENDELENİR.BİBERLER KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR.MAYDANOLAR İNCE KIYILIR.SOĞAN RENDELENİR.KIYMA İLE KARIŞTIRILIR.BAHARATLARI VE TUZU ATILIR.İÇİNE ZICIK SU İLAVE EDİLİR.
2-YUFKA YAYILIR YAĞ ERİTİLİP SÜT İLE KARIŞTIRILIR.YUFKANIN HER TARAFINA SÜRÜLÜR.İKİNCİ YUFKA ÜZERİNE SERİLİR.BİR KASE YARDIMI İLE YUFKALAR YUVARLAK YUVARLAK KESİLİR.
3-YUVARLAK KESİLEN YUFKALARIN ÜZERİNE HAZIRLANAN İÇTEN KONULUR.YAĞLI YAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE LAHMACUNLAR DİZİLİR.
4- 200 DERECELİK FIRINDA 15 DK KADAR PİŞİRİLİR.
0 yorum:
Yorum Gönder