29 Aralık 2009 Salı

ÇITIR KADAYIF




ÇITIR KADAYIF
MALZEMELER;

  • 300 GR TEL KADAYIF
  • 1 SU BARDAĞI CEVİZ
  • 50 GR TEREYAĞI
  • 1 SU BARDAĞI ŞEKER
  • SIVIYAĞ
  •  KREMASI İÇİN:  
  • 1 LT SÜT
  • 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 3 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME UN
  • 1 YUMURTA SARISI
  • 2 ADET PORTAKAL KABUĞU RENDESİ  LİMON KABUĞUDA OLABİLİR.
YAPILIŞI:
 



*300 GR TEL KADAYIF İNCE İNCE KESİLİR.DİDİKLENİR.
*GENİŞ BİR TAVAYA TEREYAĞI ALINIR VE ERİTİLİR İÇİNE DİDİKLENMİŞ KADAYIFLAR İLAVE EDİLİP KISIK ATEŞTE KIZARTILIR.
 









*DAHA SONRA ÜZERİNE ÖNCE DÖVÜLMÜŞ CEVİZİ VE ŞEKERİ İLAVE EDİLİP KAVURMA İŞLEMİNE DEVAM EDİLİR.İYİCE KAVURULUR.
 



 






*TENCEREYE ŞEKER,UN,YUMURTA SARISI VE SÜT KOYULUP MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİLİR.KOYULAŞAINCA İÇİNE 2 PORTAKALIN RENDELENMİŞ KABUKLARI İLAVE EDİLİR.KREMA KARIŞTIRILIR (KABUK BAĞLAMAMASI İÇİN)
 











 

 

*SERVİS KABINA KAVRULAN KADAYIFIN YARISI KONULUR ÜZERİNE KREMA DÖKÜLÜR KALAN TEL KADAYIF KREMANIN ÜZERİNE İSTENİLEN ŞEKİLDE YAYILIP SERVİS YAPILIR.


0 yorum:

Yorum Gönder