ÇITIR KADAYIF
MALZEMELER;
MALZEMELER;
- 300 GR TEL KADAYIF
- 1 SU BARDAĞI CEVİZ
- 50 GR TEREYAĞI
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- SIVIYAĞ
- KREMASI İÇİN:
- 1 LT SÜT
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 3 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME UN
- 1 YUMURTA SARISI
- 2 ADET PORTAKAL KABUĞU RENDESİ LİMON KABUĞUDA OLABİLİR.
*300 GR TEL KADAYIF İNCE İNCE KESİLİR.DİDİKLENİR.
*GENİŞ BİR TAVAYA TEREYAĞI ALINIR VE ERİTİLİR İÇİNE DİDİKLENMİŞ KADAYIFLAR İLAVE EDİLİP KISIK ATEŞTE KIZARTILIR.
*DAHA SONRA ÜZERİNE ÖNCE DÖVÜLMÜŞ CEVİZİ VE ŞEKERİ İLAVE EDİLİP KAVURMA İŞLEMİNE DEVAM EDİLİR.İYİCE KAVURULUR.
*TENCEREYE ŞEKER,UN,YUMURTA SARISI VE SÜT KOYULUP MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİLİR.KOYULAŞAINCA İÇİNE 2 PORTAKALIN RENDELENMİŞ KABUKLARI İLAVE EDİLİR.KREMA KARIŞTIRILIR (KABUK BAĞLAMAMASI İÇİN)
*SERVİS KABINA KAVRULAN KADAYIFIN YARISI KONULUR ÜZERİNE KREMA DÖKÜLÜR KALAN TEL KADAYIF KREMANIN ÜZERİNE İSTENİLEN ŞEKİLDE YAYILIP SERVİS YAPILIR.
0 yorum:
Yorum Gönder