29 Aralık 2009 Salı

MAKLUBE




MAKLUBE
MALZEMELER:


  • 750 GR KUŞBAŞI ET
  • 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
  • 3 SU BARDAĞI SICAK SU
  • 4 ADET ORTA BOY PATATES
  • 1 ÇAY BARDAĞI BEZELYE
  • 2 ADET HAVUÇ
  • TUZ,KARABİBER,
  • MARGARİN-SIVI YAĞ
YAPILIŞI:
 



*PİLAV ARZUYA GÖRE PİŞİRİLİR.
 



*ETLER DÜDÜKLÜ TENCEREDE HAŞLANIR,HAŞLANDIKTAN SONRA İÇİNE MARGARİN ,TUZ,KARABİBER ATILIR.
 



 

 

 

 

 

 




*HAVUÇLAR KÜP KÜP DOĞRANIP KIZARTILIR,PATATESLER YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRANIR VE KIZARTILIR,ETLER BEZELYE VE HAVUÇ KIZARTMASI İLE KARIŞTIRILIR.
 


 

 











***SERVİS KABINA ÖNCE PİLAV ORTASI AÇIK OLARAK KONUR KENARINA KIZARMIŞ PATATESLER DİZİLİR EN SON SEBZELİ ETLER ORTASINA DÖKÜLÜP SICAK OLARAK SERVİS YAPILIR..




0 yorum:

Yorum Gönder