MAKLUBE
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- 750 GR KUŞBAŞI ET
- 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
- 3 SU BARDAĞI SICAK SU
- 4 ADET ORTA BOY PATATES
- 1 ÇAY BARDAĞI BEZELYE
- 2 ADET HAVUÇ
- TUZ,KARABİBER,
- MARGARİN-SIVI YAĞ
*PİLAV ARZUYA GÖRE PİŞİRİLİR.
*ETLER DÜDÜKLÜ TENCEREDE HAŞLANIR,HAŞLANDIKTAN SONRA İÇİNE MARGARİN ,TUZ,KARABİBER ATILIR.
*HAVUÇLAR KÜP KÜP DOĞRANIP KIZARTILIR,PATATESLER YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRANIR VE KIZARTILIR,ETLER BEZELYE VE HAVUÇ KIZARTMASI İLE KARIŞTIRILIR.
***SERVİS KABINA ÖNCE PİLAV ORTASI AÇIK OLARAK KONUR KENARINA KIZARMIŞ PATATESLER DİZİLİR EN SON SEBZELİ ETLER ORTASINA DÖKÜLÜP SICAK OLARAK SERVİS YAPILIR..
0 yorum:
Yorum Gönder