7 Ocak 2010 Perşembe

AKDENİZ SOSLU SPAGETTİ




AKDENİZ SOSLU SPAGETTİ
MALZEMELER:


  • 1 PAKET SPAGETTİ  MAKARNA
  • 4 ‘ER ADET DOMATES VE SİVRİ BİBER
  • 200 GR ZEYTİN (ÇEKİRDEKLERİ AYIKLANMIŞ)
  • 2-3 DİŞ SARIMSAK
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 3-4 DAL MAYDANOZ(SÜSLEMEK İÇİN)
  • 1 KASE RENDE KAŞAR
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
  • TUZ,KEKİK,NANE
YAPILIŞI:
1-MAKARNA HAŞLANIR VE SÜZÜLÜR,ÜZERİNE ZEYİNYAĞI DÖKÜLÜP KARIŞTIRILIR SERVİS TABAĞINA ALINIR.
 



 

 

2-TAVAYA ÇEKİRDEKLERİ ÇIKMIŞ DOĞRANMIŞ BİBER ATILIR KAVRULUR,RENDE DOMATES İLAVE EDİLİRSUYUNU ÇEKİNCE SARIMSAKLARI SALÇASI TUZ VE BAHARATLARI EKLENİP OCAĞIN ALTI KAPATILIR
3-MAYDANOZ İNCE KIYILIP RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ İLE KARIŞTIRILIR
4-MAKARNALARIN ÜZERİNE ÖNCE DOMATESLİ SOS DÖKÜLÜR PEYNİRLİ KARIŞIM  EN ÜSTE ÇEKİRDEKLERİ ÇIKMIŞ SİYAH ZEYTİN KONULUP SERVİS YAPILIR.



 


***MAKARNANIN HAŞLAMA SUYUNA BİR BARDAK ET SUYU ATARSAK MAKARNAMIZ DAHA LEZZETLİ OLUR

0 yorum:

Yorum Gönder