AKDENİZ SOSLU SPAGETTİ
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- 1 PAKET SPAGETTİ MAKARNA
- 4 ‘ER ADET DOMATES VE SİVRİ BİBER
- 200 GR ZEYTİN (ÇEKİRDEKLERİ AYIKLANMIŞ)
- 2-3 DİŞ SARIMSAK
- 1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
- 3-4 DAL MAYDANOZ(SÜSLEMEK İÇİN)
- 1 KASE RENDE KAŞAR
- 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
- TUZ,KEKİK,NANE
1-MAKARNA HAŞLANIR VE SÜZÜLÜR,ÜZERİNE ZEYİNYAĞI DÖKÜLÜP KARIŞTIRILIR SERVİS TABAĞINA ALINIR.
2-TAVAYA ÇEKİRDEKLERİ ÇIKMIŞ DOĞRANMIŞ BİBER ATILIR KAVRULUR,RENDE DOMATES İLAVE EDİLİRSUYUNU ÇEKİNCE SARIMSAKLARI SALÇASI TUZ VE BAHARATLARI EKLENİP OCAĞIN ALTI KAPATILIR
3-MAYDANOZ İNCE KIYILIP RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ İLE KARIŞTIRILIR
4-MAKARNALARIN ÜZERİNE ÖNCE DOMATESLİ SOS DÖKÜLÜR PEYNİRLİ KARIŞIM EN ÜSTE ÇEKİRDEKLERİ ÇIKMIŞ SİYAH ZEYTİN KONULUP SERVİS YAPILIR.
***MAKARNANIN HAŞLAMA SUYUNA BİR BARDAK ET SUYU ATARSAK MAKARNAMIZ DAHA LEZZETLİ OLUR
0 yorum:
Yorum Gönder