CEVİZLİ İZCİ TATLISI
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- 250 GR MARGARİN
- 2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
- 2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
- 1 YUMURTA
- 1 BARDAK DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
- 5 SU BARDAĞI UN
- LİMON KABUĞU RENDESİ
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
ŞERBETİ:
- 3 BARDAK ŞEKER
- 3 BARDAK SU
- 1-2 DAMLA LİMON SUYU
*ÖNCE ŞEKER VE SU KAYNATILIP ŞURUBU HAZIRLANIR VE ILITILIR.
*ODA SICAKLIĞINDAKİ MARGARİN SIVI YAĞ,YOĞUR,YUMURTA LİMON KABUĞU RENDESİ YOĞURULUR.İÇİNE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ KABARTMA TOZU KARIŞTIRILMIŞ UN ATILIP YOĞURULUR.
*CEVİZDEN KÜÇÜK PARÇALARA AYRILIP RENDENİN İNCE TARAFINA BASTIRILARAK ŞEKİL VERİLİR.
*YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175 DERECELİK FIRINDA PEMBE RENLTE PŞİLİRİLİR.
*FIRINDAN ÇIKAN SICAK TATLILARA ILIK ŞURUP DÖKÜLÜR.
0 yorum:
Yorum Gönder