14 Ocak 2010 Perşembe

CEVİZLİ İZCİ TATLISI




CEVİZLİ İZCİ TATLISI
MALZEMELER:


  • 250 GR MARGARİN
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 YUMURTA
  • 1 BARDAK DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • 5 SU BARDAĞI UN
  • LİMON KABUĞU RENDESİ
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
ŞERBETİ:

  • 3 BARDAK ŞEKER
  • 3 BARDAK SU
  • 1-2 DAMLA LİMON SUYU
YAPILIŞI:
 




*ÖNCE ŞEKER VE SU KAYNATILIP ŞURUBU HAZIRLANIR VE ILITILIR.


 
 



 

 



*ODA SICAKLIĞINDAKİ MARGARİN SIVI YAĞ,YOĞUR,YUMURTA LİMON KABUĞU RENDESİ YOĞURULUR.İÇİNE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ KABARTMA TOZU KARIŞTIRILMIŞ UN ATILIP YOĞURULUR.
 



 

 

 


*CEVİZDEN KÜÇÜK PARÇALARA AYRILIP RENDENİN İNCE TARAFINA BASTIRILARAK ŞEKİL VERİLİR.
 







*YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175 DERECELİK  FIRINDA PEMBE RENLTE PŞİLİRİLİR.
*FIRINDAN ÇIKAN SICAK TATLILARA ILIK ŞURUP DÖKÜLÜR.



 

0 yorum:

Yorum Gönder