7 Ocak 2010 Perşembe

KADINBUDU KÖFTE




KADINBUDU KÖFTE
MALZEMELER


  • 750 GR  KIYMA(YARISI KAVRULMUŞ)
  • 2/3 SU BARDAĞI GR HAŞLANMIŞ PİRİNÇ  
  • KARABİBER
  • 3 ADET YUMURTA
  • 1 SU BARDAĞI UN
  • 1 DEMET MAYDANOZ (İNCE KIYILMIŞ)
  • KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
YAPILIŞI:
 






 

 
*ÇİĞ KIYMANIN İÇİNE HAŞLANMIŞ  PİRİNÇ,KAVRULMUŞ KIYMA, TUZ VE KARABİBER KATILIP YOĞURULUR KÖFTE HARCI YAPILIR..BU HARÇTAN LOKMA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP YUVARLAYARAK KALIN VE UZUN KÖFTELER YAPILIR.
 



 


*.BİR KAPTA YUMURTALAR ÇIRPILIR.KÖFTELER ÖNCE UNA SONRA YUMURTAYA BULANIR.KIZDIRILAN YAĞDA HER YANI EŞİT ŞEKİLDE KIZARTILIR.
 




*KIZARAN KÖFTELER SERVİS TABAĞINA ALINIR,ÜZERİNE BİRAZ KIZARTMA YAĞINDAN GEZDİRİLEREK SERVİS YAPILIR.







 


*DOMATES VE MARUL YAPRAKLARIYLA BERABER SERVİS YAPILABİLİR.
***KADINBUDU KÖFTE OSMANLI MUTFAĞININ ÖNEMLİ YEMEKLERİNDEN BİRİDİR.

0 yorum:

Yorum Gönder