15 Ocak 2010 Cuma

BADEMLİ KURABİYE




BADEMLİ KURABİYE
MALZEMELER:


  • 250 GR TEREYAĞI
  • ALDIĞI KADAR  UN
  • 1  SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
  • 300 GR BADEM VEYA FINDIK
  • 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 3 ADET YUMURTA
YAPILIŞI:
 




*TEREYAĞ(ODA SICAKLIĞINDA) VE PUDRA ŞEKERİ KREMA HALİNE GETİRİLİR,UN ELENİR HAMUR YAPILIR.
 



 


*KÜÇÜK TART KALIPLARINA KONUR .YOKSA BÜYÜK TART KALIBINDADA YAPILABİLİR.
 



 

 


*BADEMLER SICAK SUYA KONUP KABUKLARI AYIKLANIR ROBOTTAN ÇEKİLİR TOZ ŞEKER VE YUMURTA İLE KARIŞTIRILIP TART KALIPLARINA KOYDUĞUMUZ HAMURLARIN ORTASIN KONUR
 



 

 

 


*180 DERECELİK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞİRİLİR.
SOĞUDUKTAN SONRA KALIPLARINDAN ÇIKARILIR






 


***TART HAMURLARI UZUN SÜRE YOĞURULMAZ.KISA ZAMANDA YOĞURUP BUZDOLABINDA 10-15 DAKİKA BEKLETİLİP SONRA KULLANILMALIDIR.

0 yorum:

Yorum Gönder