BADEMLİ KURABİYE
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- 250 GR TEREYAĞI
- ALDIĞI KADAR UN
- 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
- 300 GR BADEM VEYA FINDIK
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 3 ADET YUMURTA
*TEREYAĞ(ODA SICAKLIĞINDA) VE PUDRA ŞEKERİ KREMA HALİNE GETİRİLİR,UN ELENİR HAMUR YAPILIR.
*KÜÇÜK TART KALIPLARINA KONUR .YOKSA BÜYÜK TART KALIBINDADA YAPILABİLİR.
*BADEMLER SICAK SUYA KONUP KABUKLARI AYIKLANIR ROBOTTAN ÇEKİLİR TOZ ŞEKER VE YUMURTA İLE KARIŞTIRILIP TART KALIPLARINA KOYDUĞUMUZ HAMURLARIN ORTASIN KONUR
*180 DERECELİK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞİRİLİR.
SOĞUDUKTAN SONRA KALIPLARINDAN ÇIKARILIR
***TART HAMURLARI UZUN SÜRE YOĞURULMAZ.KISA ZAMANDA YOĞURUP BUZDOLABINDA 10-15 DAKİKA BEKLETİLİP SONRA KULLANILMALIDIR.
0 yorum:
Yorum Gönder