15 Ocak 2010 Cuma

Faydalı Bilgiler ; Tavuk Eti




Tavuk eti, protein, B vitaminlerinin çoğu ve demir bakımından çok zengindir. Sığır ve koyun etine göre çok az daha yağlıdır. Özellikle beyaz et, etler arasında en az yağ oranına sahibtir. Tavuk eti, çabuk bozulan gıdalar arasındadır. Son kullanıcı olan müşteriye ulaşana kadar çok hijyenik ortamlarda saklanması gerekmektedir.
Tavuk eti, tahta et tahtası üzerinde kesilmelidir. Siyah ete göre, mikroorgonizmalara daha az dayanıklıdır. Mermer veya plastik üzerinde kesilmemesi gereklidir.
Tavuk eti, tüketici tarafından alındıktan sonra, buzdolabında en fazla 1 gün içinde bekletilip tüketilmelidir. Derhal tüketilmeyecek ise, tavuk temizlendikten sonra plastik folya kağıdına sarılıp derin dondurucu kısmına konulmalıdır.
Şoklanarak saklanmış tavuklar besin değerini koruduğundan, taze dondurulmuş olanları her zaman güvenle tercih edebilirsiniz.
Aldığınız tavuğun derisinin açık renkli ve nemli olmasına dikkat etmelisiniz.
Tavuğun taze olup olmadığını anlamak için göğüs etinin dolgun olmasına ve göğüs kemiğinin ucunun esnek olmasına özen göstermelisiniz.
Derin dondurucudan çıkan tavuğu çözüldükten sonra asla tekrar dondurmayı denemeyin.
Pişirmeden önce oda sıcaklığına getirdikten sonra, içerisini kağıt havluya iyice silin.
Tavuk etinizin daha kolay pişmesi ve lezzetli olması için pişirmeden önce limonla ovalayın. İçerisine limon kabuklarını atarak fırına verin.
Daha lezzetli bir piliç pişirmek istiyorsanız, karnına bir kaç tane adaçayı yaprağıi limon dilimi veya portakal dilimi ekleyin. Tadının her zamankinden daha lezzetli ve hoş olduğunu fark edeceksiniz.
Yapacağınız tavuk yemeğini daka leziz yapmak mümkün. Kullacağınız tavuk etlerini sütte bekletin. Bu sayede etleriniz hem daha yumuşak hemde daha lezzetli olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder