7 Ocak 2010 Perşembe

AŞURE




AŞURE
MALZEMELER:


  • 1,5 SU BARDAĞI AŞURELİK BUĞDAY
  • 1 SU BARDAĞI NOHUT- KURUFASULYE
  • ½ SU BARDAĞI PİRİNÇ
  • 1 SU BARDAĞI PORTAKAL –LİMON KABUĞU RENDESİ
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI PEKMEZ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
  •  ½ KG ŞEKER ŞEKER
  • ÜZERİNİ 5-6 PARMAK GEÇECEK KADAR SU
  • NİŞASTA 1 ÇORBA KAŞIĞI
  • GÜLSUYU
  • ELMA,AYVA (KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE BİRAZ ŞEKER İLE PİŞİRİLİR)
  • 1  DİLİM TATLI KABAK (KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE BİRAZ ŞEKER İLE PİŞİRİLİR.)
  • 1 BARDAĞI  SÜT
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI BAL
  • 1 TATLI  KAŞIĞI ZENCEFİL
  • 2-3 PARÇA DAMLA SAKIZI
  • 1 SU BARDAĞI DUT KURUSU
  • 10 ADET KURU KAYISI-KURU İNCİR-KURU ÜZÜM-KURU ERİK,HURMA
  • VANİLYA
  • 1 SU BARDAĞI FINDIK-BADEM
  • ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
  • CEVİZ--HİNDİSTAN CEVİZİ-2 ADET MANDALİNA,PORTAKAL ,KİVİ,NAR ,SUSAM-TOZ ANTEP FISTIĞI-DOLMALIK FISTIK,TARÇIN,NAR
YAPILIŞI:



 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 
 

 

 

 

 



 
*BUĞDAY AYIKLANIP .YIKANIR BİR GECE ÖNCEDEN ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU İLE  BİR TAŞIM KAYNATILIR.KAPAĞI KAPATILIR
*NOHUT,FASULYE BİR GECE ÖNCEDEN ISLATILIR AYRI BİR YERDE HAŞLANIR
 



 

 


*BUĞDAY ÜZERİNİ 5-6 PARMAK KADAR GEÇECEK SU İLE KAYNATILIR.HELMELEŞMEYE BAŞLAYINCA HAŞLANMIŞ NOHUT VE FASÜLYESİ İLAVE EDİLİR..
 



 

 

 


*DAHA SONRA ATEŞTEN ALINMASINA YAKIN FINDIK-BADEM-KAYISI-DUT KURUSU- VS KATILIR.
 

 

 

*ŞEKERİ EKLENİR.AYRI BİR YERDE NİŞASTA SU İLE AÇILIR YAVAŞ YAVAŞ KARIŞIMA EKLENİR KIVAMI GELİNCE ALTI KAPATILIR.VANİLYASI EKLENİR.
 



 


*KASELERE BOŞALTILIR.ÜZERİ İSTENİLEN ŞEKİLDE SÜSLENİR.SÜSLENİR.İSTENİRSE MALZEME ÇEŞİDİ ARTTIRLABİLİR.


0 yorum:

Yorum Gönder