AŞURE
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- 1,5 SU BARDAĞI AŞURELİK BUĞDAY
- 1 SU BARDAĞI NOHUT- KURUFASULYE
- ½ SU BARDAĞI PİRİNÇ
- 1 SU BARDAĞI PORTAKAL –LİMON KABUĞU RENDESİ
- 1 ÇORBA KAŞIĞI PEKMEZ
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
- ½ KG ŞEKER ŞEKER
- ÜZERİNİ 5-6 PARMAK GEÇECEK KADAR SU
- NİŞASTA 1 ÇORBA KAŞIĞI
- GÜLSUYU
- ELMA,AYVA (KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE BİRAZ ŞEKER İLE PİŞİRİLİR)
- 1 DİLİM TATLI KABAK (KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE BİRAZ ŞEKER İLE PİŞİRİLİR.)
- 1 BARDAĞI SÜT
- 1 ÇORBA KAŞIĞI BAL
- 1 TATLI KAŞIĞI ZENCEFİL
- 2-3 PARÇA DAMLA SAKIZI
- 1 SU BARDAĞI DUT KURUSU
- 10 ADET KURU KAYISI-KURU İNCİR-KURU ÜZÜM-KURU ERİK,HURMA
- VANİLYA
- 1 SU BARDAĞI FINDIK-BADEM
- ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
- CEVİZ--HİNDİSTAN CEVİZİ-2 ADET MANDALİNA,PORTAKAL ,KİVİ,NAR ,SUSAM-TOZ ANTEP FISTIĞI-DOLMALIK FISTIK,TARÇIN,NAR
*BUĞDAY AYIKLANIP .YIKANIR BİR GECE ÖNCEDEN ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU İLE BİR TAŞIM KAYNATILIR.KAPAĞI KAPATILIR
*NOHUT,FASULYE BİR GECE ÖNCEDEN ISLATILIR AYRI BİR YERDE HAŞLANIR
*BUĞDAY ÜZERİNİ 5-6 PARMAK KADAR GEÇECEK SU İLE KAYNATILIR.HELMELEŞMEYE BAŞLAYINCA HAŞLANMIŞ NOHUT VE FASÜLYESİ İLAVE EDİLİR..
*DAHA SONRA ATEŞTEN ALINMASINA YAKIN FINDIK-BADEM-KAYISI-DUT KURUSU- VS KATILIR.
*ŞEKERİ EKLENİR.AYRI BİR YERDE NİŞASTA SU İLE AÇILIR YAVAŞ YAVAŞ KARIŞIMA EKLENİR KIVAMI GELİNCE ALTI KAPATILIR.VANİLYASI EKLENİR.
*KASELERE BOŞALTILIR.ÜZERİ İSTENİLEN ŞEKİLDE SÜSLENİR.SÜSLENİR.İSTENİRSE MALZEME ÇEŞİDİ ARTTIRLABİLİR.
0 yorum:
Yorum Gönder