15 Ocak 2010 Cuma

SEBZE SOSLU TAVUK BUDU




SEBZE SOSLU TAVUK BUDU
MALZEMELER:


  • 8 ADET TAVUK BAGET
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
  • 3 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
  • ½ SU BARDAĞI ELMA SİRKESİ
  • 4 ADET TAZE SOĞAN
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK
  • 4 ADET DOMATES
  • 2 ADET SİVRİ BİBER
  • 1 ADET KIRMIZI BİBER
YAPILIŞI:
 



 


1-TAVUK BUTLARI HAŞLANIR.
 




2-DOMATES(KÜP DOĞRANMIŞ)YAĞDA SOTELENİR,
 



3-DOĞRANMIŞ KIRMIZI VE YEŞİL BİBER,KÜÇÜK KÜÇÜK KESİLMİŞ TAZE SOĞANLA BERABER SOTELENİP OCAKTAN ALINIR,
 



 




4-İÇİNE İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ EKLENİP .FIRIN TEPSİSİNE DİZİLEN TAVUK BUTLARININ ÜZERİNE GEZDİRİLİP
5-180 DERECELİK FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞİRİLİR..




 

0 yorum:

Yorum Gönder