SEBZE SOSLU TAVUK BUDU
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- 8 ADET TAVUK BAGET
- 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
- 3 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
- ½ SU BARDAĞI ELMA SİRKESİ
- 4 ADET TAZE SOĞAN
- 2 ÇORBA KAŞIĞI İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ
- 1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK
- 4 ADET DOMATES
- 2 ADET SİVRİ BİBER
- 1 ADET KIRMIZI BİBER
1-TAVUK BUTLARI HAŞLANIR.
2-DOMATES(KÜP DOĞRANMIŞ)YAĞDA SOTELENİR,
3-DOĞRANMIŞ KIRMIZI VE YEŞİL BİBER,KÜÇÜK KÜÇÜK KESİLMİŞ TAZE SOĞANLA BERABER SOTELENİP OCAKTAN ALINIR,
4-İÇİNE İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ EKLENİP .FIRIN TEPSİSİNE DİZİLEN TAVUK BUTLARININ ÜZERİNE GEZDİRİLİP
5-180 DERECELİK FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞİRİLİR..
0 yorum:
Yorum Gönder