GARNİTÜRLÜ HASANPAŞA KÖFTESİ
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- 1 KG KÖFTELİK KIYMA
- 1 BÜYÜK BOY SOĞAN
- 5-6 DİLİM BAYAT EKMEK (İNCE UFALANMIŞ)
- 1 YUMURTA SARISI
- TUZ-KARABİBER-KÖFTE BAHARI
İÇİ:
- HAŞLANMIŞ ,HAVUÇ (MİNİK KÜPLER HALİNDE),BEZELYE
- ÜZERİ İÇİN:
- 3-4 ADET ORTA BOY HAŞLANMIŞ PATATES
- ½ SU BARDAĞI SÜT
- MARGARİN
*KIYMA,EKMEK İÇİ,YUMURTA SARISI ,SOĞAN (RENDELENMİŞ), TUZ,
KARABİBER , KÖFTE BAHARI İYİCE YOĞURULUR KÖFTE HARCI HAZIRLANIR.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARTILIR.KASE ŞEKLİ VERİLİR KENARLARI İNCE BİR BİÇİMDE OYULUR.
*HAFİFÇE YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR.200 DERECELİK FIRINDA PİŞİRLİR.
*DİĞER TARAFTA HAŞLANMIŞ SEBZELER İNCE İNCE KÜPLER HALİNE GETİRİLİP KARIŞTIRILI TUZ İLAVE EDİLİR.
*HAŞLANMIŞ PATATES BİR TENCEREYE ALINIR PÜRE HALİNE GETİRİLİR.İÇİNE SÜT ,MARGARİN VE TUZ ATILIP PİŞRİLİR.
*SALÇA SU İLE AÇILIR.
*PİŞEN KÖFTE KASELERİNİN İÇİNE GARNİTÜR KONUR ÜSTLERİNE SIKMA TORBASI İLE PATATES PÜRESİ SIKLIR ÜZERLERİNE SALÇALI SU GEZDİRİLİR SICAK FIRINA VERİLİP HAFİFÇE PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİLİR. SICAK OLARAK SERVİS YAPILIR.
0 yorum:
Yorum Gönder