7 Ocak 2010 Perşembe

GARNİTÜRLÜ HASANPAŞA KÖFTESİ




GARNİTÜRLÜ HASANPAŞA KÖFTESİ
MALZEMELER:


  • 1 KG KÖFTELİK KIYMA
  • 1 BÜYÜK BOY SOĞAN
  • 5-6 DİLİM BAYAT EKMEK (İNCE UFALANMIŞ)
  • 1 YUMURTA SARISI
  • TUZ-KARABİBER-KÖFTE BAHARI
İÇİ:

  • HAŞLANMIŞ ,HAVUÇ (MİNİK KÜPLER HALİNDE),BEZELYE
  • ÜZERİ İÇİN:
  • 3-4 ADET ORTA BOY HAŞLANMIŞ PATATES
  • ½ SU BARDAĞI SÜT
  • MARGARİN
YAPILIŞI:
 











*KIYMA,EKMEK İÇİ,YUMURTA SARISI ,SOĞAN (RENDELENMİŞ), TUZ,
KARABİBER , KÖFTE BAHARI İYİCE YOĞURULUR KÖFTE HARCI HAZIRLANIR.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARTILIR.KASE ŞEKLİ VERİLİR KENARLARI İNCE BİR BİÇİMDE OYULUR.
 


*HAFİFÇE YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR.200 DERECELİK FIRINDA PİŞİRLİR.
*DİĞER TARAFTA HAŞLANMIŞ SEBZELER İNCE İNCE KÜPLER HALİNE GETİRİLİP KARIŞTIRILI TUZ İLAVE EDİLİR.
 



 

*HAŞLANMIŞ PATATES BİR TENCEREYE ALINIR PÜRE HALİNE GETİRİLİR.İÇİNE SÜT ,MARGARİN VE TUZ ATILIP PİŞRİLİR.
 



*SALÇA SU İLE AÇILIR.
 


 





 

*PİŞEN KÖFTE KASELERİNİN İÇİNE GARNİTÜR KONUR ÜSTLERİNE SIKMA TORBASI İLE PATATES PÜRESİ SIKLIR ÜZERLERİNE SALÇALI SU GEZDİRİLİR SICAK FIRINA VERİLİP HAFİFÇE PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİLİR. SICAK OLARAK SERVİS YAPILIR.

0 yorum:

Yorum Gönder