15 Ocak 2010 Cuma

MOZAİK SALATA




MOZAİK SALATA
MALZEMELER:


  • 2 ADET HAVUÇ
  • YARIM DEMET MAYDANOZ
  • 2 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
  • 3 ADET PANCAR
  • 1 SU BARDAĞI YOĞURT
  • 3 ÇORBA KAŞIĞI MAYONEZ-TUZ
MAYONEZ İÇİN:

  • 1 YUMURTA SARISI
  • 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
  • ½ LİMON SUYU
YAPILIŞI:
 




*HAVUÇ RENDELENİR.SIVI YAĞ İLE BİR TAVADA SOTELENİR.
 









*PATATESLER PÜRE HALİNE GETİRİLİR YOĞURTLA KARIŞTIRILIR.
 



 

 

 

 


*RENDELENMİŞ PANCARLAR MAYONEZLE KARIŞTIRILIR
 




*MAYDANOZLAR İNCECİK KIYILIR.
 



 

 

 

 

 

 

 


*ISLATILAN KALIBIN İÇİNE ÖNCE HAVUÇLAR YAYILIR,HAVUCUN ÜZERİNE İNCE BİR KAT MAYDANOZ YAYILIR.DAHA SONRA PATATESLER KONUR ÜZERİNE TEKRAR MAYDANOZ KONUR.PANCARI DA YAYIP EN ALTA KALAN MAYDANOZ DÖŞENİR.BUZDOLABINDA 2 SAAT BEKLETİLİR SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVRİLEREK SERVİS YAPILIR.





 


***MAYDANOZU ÖNCE TEMİZLEYİP SONRA İÇİ SU DOLU BİR KABA SAP TARAFINDAN YERLEŞTİRELİM BUZDOLABINA ÖYLE KOYUP SAKLAYALIM

0 yorum:

Yorum Gönder