MOZAİK SALATA
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- 2 ADET HAVUÇ
- YARIM DEMET MAYDANOZ
- 2 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
- 3 ADET PANCAR
- 1 SU BARDAĞI YOĞURT
- 3 ÇORBA KAŞIĞI MAYONEZ-TUZ
MAYONEZ İÇİN:
- 1 YUMURTA SARISI
- 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
- ½ LİMON SUYU
*HAVUÇ RENDELENİR.SIVI YAĞ İLE BİR TAVADA SOTELENİR.
*PATATESLER PÜRE HALİNE GETİRİLİR YOĞURTLA KARIŞTIRILIR.
*RENDELENMİŞ PANCARLAR MAYONEZLE KARIŞTIRILIR
*MAYDANOZLAR İNCECİK KIYILIR.
*ISLATILAN KALIBIN İÇİNE ÖNCE HAVUÇLAR YAYILIR,HAVUCUN ÜZERİNE İNCE BİR KAT MAYDANOZ YAYILIR.DAHA SONRA PATATESLER KONUR ÜZERİNE TEKRAR MAYDANOZ KONUR.PANCARI DA YAYIP EN ALTA KALAN MAYDANOZ DÖŞENİR.BUZDOLABINDA 2 SAAT BEKLETİLİR SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVRİLEREK SERVİS YAPILIR.
***MAYDANOZU ÖNCE TEMİZLEYİP SONRA İÇİ SU DOLU BİR KABA SAP TARAFINDAN YERLEŞTİRELİM BUZDOLABINA ÖYLE KOYUP SAKLAYALIM
0 yorum:
Yorum Gönder