15 Ocak 2010 Cuma

Faydalı Bilgiler ; Badem



Tatlı badem tohumlarında az miktarda protein, demir ve kalsiyum ve yüksek oranda yağ bulunur.
Acı badem ağız yolu ile alındığı zaman göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici etkisi vardır ancak yüksek dozda alınırsa zehirlenme etkisi yaratmaktadır.
Türkiye'de kabukları soyularak taze olarak veya kavrularak yenilir,aynı zamanda, pasta, şekerleme ve tatlılarda yaygın olarak kullanılır.
* Sinirleri güçlendiricidir.
* Göğüs hastalıklarında faydalıdır,
* Beden ve zihin yorgunluğunu gidermekte yararlıdır.
* Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardım eder.
* Böbrek, idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirmede fayda sağlar.



0 yorum:

Yorum Gönder