LAZ BÖREĞİ
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
- 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- 1 ÇAY BARDAĞI SU (İÇİNE 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ ATILIR.)
- 1 ADET YUMURTA
- ½ ÇAY BARDAĞI ERİTİLMİŞ MARGARİN VEYA TEREYAĞ
- ALDIĞI KADAR UN
KREMASI İÇİN:
- 8 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
- 2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
- 2 YEMEK KAŞIĞI UN
- 4 SU BARDAĞI SÜT
YUFKALARI AÇMAK İÇİN :
- 1 SU BARDAĞI UN+NİŞASTA
ARALARINA SÜRMEK İÇİN:
- 1 SU BARDAĞI ERİMİŞ TEREYAĞ
ÜZERİ İÇİN:
- PUDRA ŞEKERİ
*YOĞURMAKABINA,YOĞURT,ERİMİŞYAĞ,YUMURTA,TUZLUSU,SIVIYAĞ, KONULUP ÇIRPILIR.DAHA SONRA İÇİNE UN AZAR İLAVE EDİLİP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR.30 DK KADAR DİNLENDİRİLİR.
*KREMASI İÇİN TENCEREYE ŞEKER NİŞASTA,UN VE SÜT KONULUP MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİLİR.KABUK TUTMAMASI İÇİN ARA SIRA KARIŞTIRILIP SOĞUTULUR.
*DİNLENEN HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER YAPILIR.(40 ADET OLMASI GEREKİR)YUFKALAR İNCECİK AÇILIP TEMİZ BEZLER ÜZERİNDE KURUTULUR.(10 DK KADAR)
*TEPSİMİZ YAĞLANIR.20 ADET YUFKA TEPSİYE YERLEŞTİRİLİR HERBİRİNİN ARALARINA ERİTİLMİŞ TEREYAĞ SERPİLİR.20. YUFKADA SOĞUTTUĞUMUZ KREMAMIZ DÖKÜLÜR..TEKRAR 20 YUFKA YİNE ARALARINA ERİTİLMİŞ TERE-YAĞ SERPİLEREK SERİLİR.İSTENİLEN ŞEKİLDE KESİLİP EN SON ÜZERİNE ERİTİLMİŞ TEREYAĞ GEZDİRİLİP 175 DERECELİ FIRINDA 40 45 DK PİŞİRİLİR.
*FIRINDAN ÇIKARILDIKTAN SONRA BOLCA PUDRA ŞEKERİ SERPİLİP SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPILIR.
***LAZ BÖREĞİ KARADENİZ (TRABZON) BÖLGESİNE AİT BİR TATLI ÇEŞİDİDİR.
0 yorum:
Yorum Gönder