15 Ocak 2010 Cuma

LAZ BÖREĞİ




LAZ BÖREĞİ
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:


  • 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1 ÇAY BARDAĞI SU (İÇİNE 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ ATILIR.)
  • 1 ADET YUMURTA
  • ½ ÇAY BARDAĞI ERİTİLMİŞ MARGARİN VEYA TEREYAĞ
  • ALDIĞI KADAR UN
KREMASI İÇİN:

  • 8 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
  • 2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
  • 2 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 4 SU BARDAĞI SÜT
YUFKALARI AÇMAK İÇİN : 
  • 1 SU BARDAĞI UN+NİŞASTA
ARALARINA SÜRMEK İÇİN: 
  • 1 SU BARDAĞI ERİMİŞ TEREYAĞ
ÜZERİ İÇİN:
  •  PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI:
 


 

 

 

 

 


 
 

 


*YOĞURMAKABINA,YOĞURT,ERİMİŞYAĞ,YUMURTA,TUZLUSU,SIVIYAĞ, KONULUP ÇIRPILIR.DAHA SONRA İÇİNE UN AZAR İLAVE EDİLİP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR.30 DK KADAR DİNLENDİRİLİR.
 



 

 

 

 


*KREMASI İÇİN TENCEREYE ŞEKER NİŞASTA,UN VE SÜT KONULUP MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİLİR.KABUK TUTMAMASI İÇİN ARA SIRA KARIŞTIRILIP SOĞUTULUR.
 



 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

*DİNLENEN HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER YAPILIR.(40 ADET OLMASI  GEREKİR)YUFKALAR İNCECİK AÇILIP TEMİZ BEZLER ÜZERİNDE KURUTULUR.(10 DK KADAR)
 



 

 




 

 

 

 

 

 


*TEPSİMİZ YAĞLANIR.20 ADET YUFKA TEPSİYE YERLEŞTİRİLİR HERBİRİNİN ARALARINA ERİTİLMİŞ TEREYAĞ SERPİLİR.20. YUFKADA SOĞUTTUĞUMUZ KREMAMIZ DÖKÜLÜR..TEKRAR 20 YUFKA YİNE ARALARINA ERİTİLMİŞ TERE-YAĞ SERPİLEREK SERİLİR.İSTENİLEN ŞEKİLDE KESİLİP EN SON ÜZERİNE ERİTİLMİŞ TEREYAĞ GEZDİRİLİP 175 DERECELİ FIRINDA 40 45 DK PİŞİRİLİR.
*FIRINDAN ÇIKARILDIKTAN SONRA BOLCA PUDRA ŞEKERİ SERPİLİP SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPILIR.




 


***LAZ BÖREĞİ KARADENİZ (TRABZON) BÖLGESİNE AİT BİR TATLI ÇEŞİDİDİR.

0 yorum:

Yorum Gönder