EZO GELİN ÇORBASI
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- 2 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
- 2 ADET ORTA BOY SOĞAN
- 6 DİŞ SARIMSAK
- 1 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ VEYA BULGUR.
- 1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
- 1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI (ACI)
- 1 LİMONUN SUYU
- SU
- 50 GR TEREYAĞ
- TUZ,KARABİBER,KIRMIZI BİBER,KEKİK,NANE
*MERCİMEKLER ÜZERİNİ 4-5 PARMAK GEÇECEK KADAR SUDA HAŞLANIR. ARA SIRA KÖPÜKLERİ ALINIR.
*SOĞANLAR RENDELENİR,SARIMSAKLAR İNCE İNCE KIYILIR ÇORBAYA İLAVE EDİLİR
*PİŞEN MERCİMEĞİMİZİN İÇİNE KAYNAYAR SU İLAVE EDİLİR, ERİTTİĞİMİZ SALÇA İLAVE EDİLİP 1-2 TAŞIM KAYNATILIR. DAHA SONRA BULGURÇORBAYA İLAVE EDİLİP PİŞİRMEYE DEVAM EDİLİR.
*BULGURLAR PİŞİP ÇORBA KOYU KIVAMA GELİNCE TUZ,KARABİBER, LİMON İLAVE EDİLİP , 1-2 TAŞIM DAHA KAYNATILIR.
*BAŞKA BİR KAPTA ERİTTİĞİMİZ YAĞA KEKİK NANE,KIRMIZI BİBERİ ATILIP KIZDIRDIĞIMIZ YAĞI ÇORBAYA İLAVE EDELİM.
***EZO GELİN ÇORBASI ANTEP YÖRESİNE AİT BİR ÇORBADIR ÖZELLİĞİ MALZEMELERİN ÇORBAYA SIRA İLE İLAVE EDİLMESİDİR.BULGUR YERİNE PİRİNÇTE ATILABİLİR
PÜF NOKTASI:FASÜLYE,NOHUT,MERCİMEK VE PİRİNCİ BÖCEKLERDEN KORUMAK İÇİN, İÇLERİNE TUZ SERPİP KARIŞTIRALIM KURU VE SERİN BİR YERDE SAKLAYALIM.
0 yorum:
Yorum Gönder