5 Kasım 2009 Perşembe

ATOM SALATA




ATOM SALATA
MALZEMELER:

  • 1 KG PATATES
  • ½ ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • ½ LİMON SUYU
  • DEREOTU-TUZ-KARABİBER-KIRMIZI BİBER

İÇİ İÇİN:

  • 5 ADET ORTA BOY HAVUÇ
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 SU BARDAĞI YOĞURT
  • 3 DİŞ SARIMSAK
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI MAYONEZ(İSTENİRSE)- TUZ

YAPILIŞI:




1-PATATESLER HAŞLANIP PÜRE HALİNE GETİRİLİR.




2-İÇİNE KIYILMIŞ DEREOTU VE BAHARATLARI ,LİMON SUYU İLAVE EDİLİP YOĞURULUR.




3-CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP KÜÇÜK ÇANAKLAR YAPILIR.




4-RENDELENMİŞ HAVUÇ SIVI YAĞDA KAVRULUR.
 5-ILININCA İÇİNE SARMISAKLI YOĞURT,MAYONEZ VE TUZ İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILIR.





6-HAZIRLANAN İÇ KÜÇÜK PATATES ÇANAKLARININ İÇİNE KONULUR.




7-ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN KIRMIZI BİBER,MAYDANOZ VEYA DEREOTU KULLANILABİLİR.




0 yorum:

Yorum Gönder