MISIR ÇORBASI
MALZEMELER:
- 2 ÇORBA KAŞIĞI MISIR UNU
- 1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
- 8 BARDAK SU
- 200 GR ÇORBALIK (YARMA MISIR)
- 4 SU BARDAĞI YOĞURT
- 1 YUMURTA
- SIVI YAĞ
- TUZ
YAPILIŞI:
*MISIRLAR GECEDEN ILATILIR ERTESİ GÜN DÜDÜKLÜ TENCEREDE YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.
*MISIRUNU,NİŞASTA SU İLE BERABER KARIŞTIRILIR.KAYNAYINCA İÇİNE MISIRLAR ATILIP.KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR KOYULAŞINCA 2-3 DK DAHA KAYNATILIR.
*YUMURTA YOĞURTLA BERABER GÜZELCE ÇIRPILIR.KAYNAYAN ÇORBAYA AZAR AZAR İLAVE EDİLİR.1-2 TAŞIM KAYNATILIR.
*KIRMIZI BİBER VE SIVI YAĞ KIZDIRILIR ÇORBAYA İLAVE EDİLİR .
***TAZE MISIR HAŞLARKEN DAHA LEZZETLİ OLMASI İÇİN İÇİNE 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER ATILIR.
0 yorum:
Yorum Gönder