30 Kasım 2009 Pazartesi

MISIR ÇORBASI



 

 

MISIR ÇORBASI

MALZEMELER:

  • 2 ÇORBA KAŞIĞI MISIR UNU
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
  • 8 BARDAK SU
  • 200 GR ÇORBALIK (YARMA MISIR)
  • 4  SU BARDAĞI YOĞURT
  • 1 YUMURTA
  • SIVI YAĞ
  • TUZ

YAPILIŞI:



*MISIRLAR GECEDEN ILATILIR ERTESİ GÜN DÜDÜKLÜ TENCEREDE YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.



*MISIRUNU,NİŞASTA SU İLE BERABER KARIŞTIRILIR.KAYNAYINCA İÇİNE MISIRLAR ATILIP.KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR KOYULAŞINCA 2-3 DK DAHA KAYNATILIR.





*YUMURTA YOĞURTLA BERABER GÜZELCE ÇIRPILIR.KAYNAYAN ÇORBAYA AZAR AZAR İLAVE EDİLİR.1-2 TAŞIM KAYNATILIR. 





*KIRMIZI BİBER VE SIVI YAĞ KIZDIRILIR ÇORBAYA İLAVE EDİLİR .
***TAZE MISIR HAŞLARKEN DAHA LEZZETLİ OLMASI İÇİN İÇİNE 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER ATILIR.

0 yorum:

Yorum Gönder