MENGEN ÇORBASI
8 KİŞİLİK
MALZEMELER:
- 8 SU BARDAĞI ET VEYA TAVUK SUYU
- ½ SU BARDAĞI PİRİNÇ
- 2 ÇORBA KAŞIĞI UN
- 1 ADET LİMON SUYU
- 1 SU BARDAĞI YOĞURT
- 1 YUMURTA
- 3 ADET ORTA BOY PATATES
- KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
- TUZ
ÜZERİNE:
- 1 ÇORBA KAŞIĞI TERYAĞ,PUL BİBER
YAPILIŞI:
1-SUYU TENCEREYE ALIN YIKANMIŞ PİRİNCİ İLAVE EDİP KAYNATIN
2-BİR KASEDE UN.LİMONSUYU,YOĞURT VE YUMURTAYI ÇIRPMA TELİ İLE ÇIRPIN
4-DİĞER TARAFTA PATATESLERİ KÜP KÜP DOĞRAYIN SIVI YAĞDA KIZARTIN 5-KIZARMIŞ PATATESLERİ ÇORBAYA EKLEYİP KARIŞTIRIN.
6-BİR TAVADA TEREYAĞ VE PUL BİBERİ KIZDIRIN ÇORBAYA EKLEYİP SERVİS YAPIN.
***ÇORBA KESİLMESİN DİYE TUZ EN SON EKLENİR.
0 yorum:
Yorum Gönder