13 Kasım 2009 Cuma

MENGEN ÇORBASI






MENGEN ÇORBASI
8 KİŞİLİK

MALZEMELER:

  • 8 SU BARDAĞI ET VEYA TAVUK SUYU
  • ½ SU BARDAĞI PİRİNÇ
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • 1 ADET LİMON SUYU
  • 1 SU BARDAĞI YOĞURT
  • 1 YUMURTA
  • 3 ADET ORTA BOY PATATES
  • KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
  • TUZ

ÜZERİNE:

  • 1 ÇORBA KAŞIĞI TERYAĞ,PUL BİBER

YAPILIŞI:






1-SUYU TENCEREYE ALIN YIKANMIŞ PİRİNCİ İLAVE EDİP KAYNATIN




2-BİR KASEDE UN.LİMONSUYU,YOĞURT VE YUMURTAYI ÇIRPMA TELİ İLE ÇIRPIN

3-PİRİNÇLİ KARIŞIMA AZAR AZAR İLAVE EDİP 1-2 TAŞIM KAYNATIN TUZUNU EKLEYİN OCAKTAN ALIN.



 


4-DİĞER TARAFTA PATATESLERİ KÜP KÜP DOĞRAYIN SIVI YAĞDA KIZARTIN 5-KIZARMIŞ PATATESLERİ ÇORBAYA EKLEYİP KARIŞTIRIN.




6-BİR TAVADA TEREYAĞ VE PUL BİBERİ KIZDIRIN ÇORBAYA EKLEYİP SERVİS YAPIN.


***ÇORBA KESİLMESİN DİYE TUZ EN SON EKLENİR.

0 yorum:

Yorum Gönder