5 Kasım 2009 Perşembe

ÖRGÜLÜ ÇÖREK





ÖRGÜLÜ ÇÖREK

MALZEMELER:
250 GR ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
1 TUTAM TOZ ŞEKER
KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN


İÇİ İÇİN:
4 ADET PATATES (HAŞLANMIŞ)
1 ADET SOĞAN
SIVI YAĞ
2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
TUZ,KARABİBER, NANE

ÜZERİ İÇİN:
YUMURTA SARISI,ÇÖREK OTU

YAPILIŞI:
1-ÖNCE İÇ HARCI İÇİN HAŞLANMIŞ PATATESLER PÜRE
HALİNE GETİRİLİR.



2-AYRI BİR TAVADA RENDE SOĞAN 1-2 KAŞIK SIVI YAĞDA
PEMBELEŞTİRİLİR SALÇASI
BAHARATLARI VE TUZ EKLENİP
PATATESE KARILIR İYİCE KARIŞTIRILIR VE SOĞUTULUR.




3-MARGARİN ,YOĞURT,YUMURTA,SIVIYAĞ,ŞEKER, TUZLA BİRLİKTE
KARIŞTIRILIR,
İÇİNE ELENMİŞ UNLA KABARTA TOZU ATILARAK
KULAKMEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA
HAMUR ELDE EDİLİR.

4-HAMUR 10 DAKİKA DİNLENDİRİLİR.

5-CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDA PARÇALAR KOPARTILIP ÇAY TABAĞI
BÜYÜKLÜĞÜNDE
OVALAÇILIR, KARŞILIKLI KENARLARINA BIÇAKLA
ÇENTİKLER ATILIR.


6-ORTASINA İÇ KONULUP YUKARIDAN BAŞLAYARAK ÖRÜLÜR.



7-YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP ÇÖREK OTU SERPİLİR,ÖNCEDEN
ISITILMIŞ FIRINDA
KIZARANA DEK PİŞİRİLİR.






0 yorum:

Yorum Gönder