30 Kasım 2009 Pazartesi

BALKABAĞI PASTASI





BALKABAĞI PASTASI
MALZEMELER:

  • 2 KG KABUKSUZ BALKABAĞI
  • 1 KG TOZ ŞEKER
  • 1,5 LİMON SUYU
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI DÖVÜLMÜŞ FINDIK
  • PETİBÖR BİSKÜVİ
  • BİSKÜVİLERİ ISLATMAK İÇİN SÜT

KREMASI İÇİN:

  • 3 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • 2,5  SU BARDAĞI SÜT
  • 2 YUMURTA
  • 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • VANİLYA
  • 80 GR BEYAZ ÇİKOLATA

ÜZERİ İÇİN:

  • 80 GRAMLIK BİTTER ÇİKOLATA
  • ÇEKİLMİŞ FINDIK

YAPILIŞI:


 

 
 

 

 

 

 



*BALKABAKLARI KÜÇÜK DOĞRANIR BİR GECE ŞEKER VE KABAKLAR TENCEREDE BEKLETİLİR.ERTESİ GÜN LİMON SUYU,TEREYAĞI,TARÇIN İLE KABAKLAR YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.ATEŞTEN ALINIP SICAKKEN PÜRE YAPILIR.İÇİNE 2 ÇORBA KAŞIĞI FINDIK ATILIP KARIŞTIRILIR.



 

 



 
 
 
 
 
 


*KREMASI ÇİKOLATA HARİCİNDEKİ MALZEMELER KARŞTIRILIP PİŞİRİLİR.SICAKKEN İÇİNE ÇİKOLATA PARÇALARI ATILIP KARŞTIRILIR. *KELEPÇELİ KEK KALIBINA KABAK PÜRESİNDEN YAYILIR ÜZERİNE SÜTLE ISLATILMIŞ BİSKÜVİ DİZİLİR.ÜZERİNE TEKRAR KABAK PÜRESİ YAYILIR ÜZERİNE YİNE BİSKÜVİ MALZEME BİTENE KADAR İŞLEM TEKRAR EDİLİR.



 
 
 

 
 

 


*SOĞUYUNCA KEK KALIBINDAN ÇIKARILAN PASTANIN ÜZERİNE KREMASI YAYILIR KENARLARI FINDIKLA SÜSLENİR.ÜZERİ ERİTİLMİŞ BİTTER ÇİKOLATA İLE SÜSLENİR.



 

 


*SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPILIR.

0 yorum:

Yorum Gönder