13 Kasım 2009 Cuma

Faydalı Bilgiler ; Yoğurt




Yoğurt, insan oğlunun (Türkler tarafından bulunduğu bilinmektedir) en büyük icatlarından biri.

Yoğurdun Faydaları


*Doğal bir nefes kokusu oluşturduğu gibi aynı zamanda da diş taşının oluşmasını engelliyor. Diş eti iltihaplarını önlüyor. 

*Günün her saatinde kolayca yenebilir.Yağ yakmada etkili bir gıda.
*Mide asidini dengeler,ayrıca akşam özellikle meyve tüketiminin çok olduğu zamanlarda yenen yoğurt insilünün bedene verdiği zararları da ortadan kaldırdığı için uzun ömürlü olmanızı sağlıyor.

*Kolit,alerji, osteoporoz, hazımsızlık, Hipertansiyona yol açan kötü kolesterol ve kalp-damar hastalıklarına karşı güçlü bir koruyucu özellikle "A", "B", "E" Vitaminleri,mineral tuzlar,kalsiyum, fosfor,magnezyum içerikli beslenme alışkanlığı olan kişilere çok yararlı bir gıda.


*Hazımsızlık çekenlere,mide ve bağırsak rahatsızlıkları. Güzel ve genç görünmek isteyenler,cildinizi pürüzsüz hale getirir, saçlarınıza parlaklık kazandırır,


*Yaşlanma sonucu oluşan menopoz durumunda, içerdiği yüksek dozda kalsiyum osteoporoza karşı güvenli bir koruyucu etkisi olduğu da kanıtlanmıştır.

Yapılması kadar saklanması da önemli olan yoğurdun içindeki yararlı bakterilerin korunması için mutlak buzdolabında muhafaza edilmesi ve taze taze tüketilmesi gerekir. Aksi halde, yararlı maddelerin etkisi geçer.

0 yorum:

Yorum Gönder