30 Kasım 2009 Pazartesi

GEREBİÇ





GEREBİÇ
MALZEMELER:
  • 2 ÇORBA  KAŞIĞI İRMİK
  • 3 YUMURTA SARISI
  • 250 GR MARGARİN (ODA ISISI)
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN
İÇİ İÇİN :
  • KAYISI-CEVİZ-İNCİR-HURMA VE TARÇIN

YAPILIŞI:



 

 

 

 

 

 

 

 

1.YUMURTA SARISI,ODA ISISINDAKİ MARGARİN ,SIVIYAĞ,PUDRA ŞEKERİ VE İRMİK KARIŞTIRILIR.UN,VANİLYA VE KABARTMA TOZU AZAR AZAR İLAVE EDİLEREK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR YAPILIR.

 

 
 
 

 

 


2.HAMURLARDAN PARÇALAR ALINIR AVUCUMUZDA AÇILIP İÇ MALZEMESİ KONULUR KAPATALIR.GEREBİÇ KALIBINA BASTIRILIR.


 


3.YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR 180 DERECELİK FIRINDA 10 15 DK. PEMBE RENKTE PİŞİRİLİR.


 

 


4.SOĞUDUKTAN SONRA  İSTENİRSE PUDRA ŞEKERİ İLE SERVİS YAPILIR.

0 yorum:

Yorum Gönder