13 Kasım 2009 Cuma

TAVUKLU EKMEK DOLMASI





TAVUKLU EKMEK DOLMASI
8 KİŞİLİK

MALZEMELER

  • ½ KG KUŞBAŞI TAVUK ETİ
  • 2 ADET ORTA BOY SOĞAN
  • 3 ADET DOMATES
  • 3 ADET SİVRİ YEŞİL VE KIRMIZI BİBER
  • 100 GR MANTAR
  • YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
  • TUZ-KARABİBER-KIRMIZI PUL BİBER


EKMEKLER İÇİN:

  • 1 PAKET İNSTANT MAYA
  • 1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
  • 1 ADET YUMURTA SARISI (ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN)
  • 1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER VE TUZ
  • YETERLİ MİKTARDA UN


YAPILIŞI:



 

 

 


*EKMEKLER İÇİN: MAYA,SÜT,TUZ VE ŞEKER KARIŞTIRILIP UN İLAVESİ İLE YUMUŞAK BİR HAMUR HAZIRLANIR.SICAK BİR ORTAMDA AĞZI KAPALI BİR ŞEKİLDE MAYALANDIRMAYA BIRAKILIR.



 

 




*TENCEREDE YEMEKLİK DOĞRANMIŞ SOĞAN ,SIVIYAĞDA PEMBELEŞTİRİLİR. TAVUKLAR İLAVE EDİLİP SUYUNU BIRAKIP ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.



 

 




*DOMATES,MANTAR VE BİBERLER KÜP DOĞARANIP TAVUKLARIN ÜZERİNE İLAVE EDİLİR VE YÜKSEK ISIDA KAVRULUR.






*BAHARAT VE TUZ İLAVE EDİLİP OCAKTAN İNDİRİLİR.





 

 


*MAYALANAN HAMUR TEKRAR YOĞURULUR. 8 PARÇAYA AYRILIR YUVARLAYIP PÜRÜZSÜZ YUVARLAKLAR ELDE EDİLİR.YAĞLANMIŞ FIFIN TEPSİSİNE DİZİLİP ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP,ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK SISINDA PİŞİRİLİR.



 

 

 


*EKMEKLER SOĞUDUKTAN SONRA  ÜZERLERİNDEN KAPAK KESİLİR.İÇLERİ OYULUP KASE HALİNE GETİRİLİR.TAVUKLU KAIŞIM DODURULUP KAPAKLARI KAPATILIR EKMEK DOLMALARI TEKRAR FIRINA VERİLİP 5 DK TUTULUR VE SICAK OLARAK SERVİS YAPILIR.



0 yorum:

Yorum Gönder