TAVUKLU EKMEK DOLMASI
8 KİŞİLİK
MALZEMELER
- ½ KG KUŞBAŞI TAVUK ETİ
- 2 ADET ORTA BOY SOĞAN
- 3 ADET DOMATES
- 3 ADET SİVRİ YEŞİL VE KIRMIZI BİBER
- 100 GR MANTAR
- YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
- TUZ-KARABİBER-KIRMIZI PUL BİBER
EKMEKLER İÇİN:
- 1 PAKET İNSTANT MAYA
- 1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
- 1 ADET YUMURTA SARISI (ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN)
- 1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER VE TUZ
- YETERLİ MİKTARDA UN
YAPILIŞI:
*EKMEKLER İÇİN: MAYA,SÜT,TUZ VE ŞEKER KARIŞTIRILIP UN İLAVESİ İLE YUMUŞAK BİR HAMUR HAZIRLANIR.SICAK BİR ORTAMDA AĞZI KAPALI BİR ŞEKİLDE MAYALANDIRMAYA BIRAKILIR.
*TENCEREDE YEMEKLİK DOĞRANMIŞ SOĞAN ,SIVIYAĞDA PEMBELEŞTİRİLİR. TAVUKLAR İLAVE EDİLİP SUYUNU BIRAKIP ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.
*DOMATES,MANTAR VE BİBERLER KÜP DOĞARANIP TAVUKLARIN ÜZERİNE İLAVE EDİLİR VE YÜKSEK ISIDA KAVRULUR.
*BAHARAT VE TUZ İLAVE EDİLİP OCAKTAN İNDİRİLİR.
*MAYALANAN HAMUR TEKRAR YOĞURULUR. 8 PARÇAYA AYRILIR YUVARLAYIP PÜRÜZSÜZ YUVARLAKLAR ELDE EDİLİR.YAĞLANMIŞ FIFIN TEPSİSİNE DİZİLİP ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP,ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK SISINDA PİŞİRİLİR.
*EKMEKLER SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERLERİNDEN KAPAK KESİLİR.İÇLERİ OYULUP KASE HALİNE GETİRİLİR.TAVUKLU KAIŞIM DODURULUP KAPAKLARI KAPATILIR EKMEK DOLMALARI TEKRAR FIRINA VERİLİP 5 DK TUTULUR VE SICAK OLARAK SERVİS YAPILIR.
0 yorum:
Yorum Gönder