BULGURLU EZME
MALZEMELER:
- 1 SU BARDAĞI BULGUR (PİLAVLIK )
- 2 ADET DOMATES
- 2 ADET SİVRİ BİBER
- 1 DEMET TAZE SOĞAN
- 2 DİŞ SARIMSAK
- YARIM DEMET MAYDANOZ
- 1 ADET LİMON VEYA NAR EKŞİSİ
- ACI BİBER SALÇASI-DOMATES SALÇASI
- SIVIYAĞ
- TUZ-PUL BİBER
YAPILIŞI:
1-BULGURU ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU İLE ŞİŞİRİN
2-DOMATES VE SİVRİ BİBERLERİ MİNİCİK DOĞRAYIN.
3-TAZE SOĞANI İNCECİK KIYIN
4-SARMISAĞI HAVANDA DÖVÜN
5-MAYDANOZU İNCECİK KIYIN.
6-TÜM MALZEMEYİ ACI BİBER SALÇASI VE LİMON SUYU İLAVE EDEREK KARIŞTIRIN Z.YAĞI EKLEYİN TUZ VE PUL BİBER İLAVESİ İLE SERVİS YAPIN
***MAYDANOZ TATLILAR HARİÇ ÇORBA ,SALATA DAHİL HER TÜRLÜ YEMEĞE ZEVKE GÖRE İSTENİLEN MİKTARDA KONULABİLİR.
0 yorum:
Yorum Gönder