KÖFTELİ ALİ NAZİK
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- 5 ORTA BOY KEMER PATLICAN
- 1 KG KÖFTELİK AZ YAĞLI KIYMA
- 1/2 SU BARDAĞI GALETA UNU
- 4 SU BARDAĞI YOĞURT
- 4 ADET DOMATES (SOS İÇİN)
- 8 ADET SİVRİ BİBER
- 8 ADET ÇERİ DOMATES
- 2 ADET DOLMALIK BİBER
- MAYDANOZ
- KARABİBER,KIRMIZI BİBER,TUZ
- 2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
*PATLICANLAR YIKANIR KURULANIR BİRKAÇ YERİNDEN BIÇAK UCUYLA DELİNİR,KÖZLENİR,SARIMSAKLAR HAVANDA DÖVÜLÜR.
*3 ADET DOMATES YIKANIR RENDELENİP SIVYAĞDA SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR SOS HAZIRLANIR.
*YOĞURULAN KIYMADAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARTILIP TOP HALİNE GETİRİLİR.TOP KÖFTELER MİNİK ÇÖP ŞİŞLERE DİZİLİP TEPSİYE DİZİLİP FIRINDA PİŞİRİLİR.
*KÖZLENMİŞ PATLICANLARIN KABUKLARI SOYULUP DOĞRAMA TAHTASINDA BIÇAKLA ÇOK İNCE KIYILIR.KIYILMIŞ PATLICANLARA SARIMSAK,YOĞURT EKLENİR TAVAYA ALINIP ISITILIR AYNI ZAMANDA DOMATES SOSUDA ISITILIR.
*AYNI FIRINDA SİVRİ BİBELER VE ÇERİ DOMATESLERDE KÖZLENİR.
*PATLICANLAR SERVİS TABAĞINA KONUR ÜZERİNE DOMATES SOSU GEZDİRİ -
LİR FIRINDA PİŞEN KÖFTELER VE KÖZLENEN BİBERLER VE DOMATESLE BERABER SERVİS YAPILIR.
0 yorum:
Yorum Gönder