13 Kasım 2009 Cuma

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇLU KABAK






ZEYTİNYAĞLI HAVUÇLU KABAK

MALZEMELER:

  • 5 ADET HAVUÇ)-5 ADET KABAK (İNCE UZUN)
  • 5 DİŞ SARIMSAK
  • 2 ORTA BOY SOĞAN-DOMATES
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
  • 2 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 1 KAHVE FİNCANI SU
  • YARIM DEMET DEREOTU


YAPILIŞI:



 

 
 


*HAVUÇ VE KABAKLAR TEMİZLENİR KABAKLARIN İÇLERİ HAVUÇLARIN GENİLİĞİNDE OYULUR. HAVUÇLAR KABAKLARIN İÇLERİNE DOLMA YAPAR GİBİ YERLEŞTİRİLİP BİRER PARMAK GENİŞLİGİNDE KABAKLAR YUVARLAK OLARAK DOĞARANIR.



 

 

 


*ALTI DÜZ KENARLARI ALÇAK BİR TENCEREYE ÖNCE KABAKLI HAVUÇLAR SIRALI OLACAK ŞEKİLDE DİZİLİR ÜSTÜNE YARIMAY ŞEKİNDEKİ SOĞANLARLA İNCE KIYILMIŞ SARMSAKLAR KOYULUR ONLARIN ÜZERİNE YARIM AY ŞEKİNDE KESİLMİŞ DOMATESLER KONULUP EN SON ŞEKERLİ,TUZLU YAĞLI SUYU İLAVE EDİLİP ÇOK KISIK ATEŞTE HAVUÇLAR YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİLİR. 




*SOĞUDUKTAN SONRA DÜZ BİR SERVİS TABAĞINA ŞEKİLLERİ BOZULMADAN ALINIP ÜZERİ DEREOTU İLE SÜSLENİP SERVİS YAPILIR




***ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER PİŞTİKTEN SONRA SOĞUYUNCAYA KADAR KAPAKLARININ AÇILMAMASI GEREKİR RENKLERİ GÜZEL GÖRÜNSÜN DİYE.

0 yorum:

Yorum Gönder