5 Kasım 2009 Perşembe

HAMSİ ÇÖP ŞİŞ






HAMSİ ÇÖP ŞİŞ
MALZEMELER:


  • 1 KG HAMSİ
  • 1 BARDAK MISIR UNU
  • KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
  • TUZ
  • TAZE SOĞAN
  • YETERLİ MİKTARDA ÇÖP ŞİŞLER

YAPILIŞI:
*HAMSİLER AYIKLANIR,ORTA KILÇIKLARI ÇIKARILIR.



 


*DİĞER TARAFTA MISIR UNU VE TUZ KARIŞTIRILIR.
*AYIKLANMIŞ HAMSİLER BU KARIŞIMA BULANIP ÇÖP ŞİŞLERE ARALARINA TAZE SOĞAN KONULARAK RULO ŞEKLİNDE DİZİLİR




*FIRIN KAĞIDI YAYILMIŞ FIRIN TEPSİSİNE SIRALI OLARAK DİZİLİP 180 DERECELİK FIRINDA KIZARTILIR..
***HAMSİ MEVSİMİ ARALIK,OCAK VE ŞUBAT AYLARIDIR.

0 yorum:

Yorum Gönder