13 Kasım 2009 Cuma

ELMALI TATLI





ELMALI TATLI:

KREMA MALZEMELERİ:

  • 750 ML SÜT
  • 1 YUMURTA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 1 PAKET VANİLYA

İÇİNE:

  • DÖVÜLMÜŞ CEVİZ,KURU ÜZÜM,TARÇIN
  • 5 ADET SERT ELMA HER ELMA İÇİN 1 KAŞIK ŞEKER
  • 10 ADET PETİBÖR BİSKÜVİ

SÜSLEMEK İÇİN:

  • HİNDİSTAN CEVİZİ VEYA YEŞİL FISTIK

YAPILIŞI:



 

 

 


*ELMALAR SOYULUR VE İKİYE KESİLİR ÇEKİRDEK YATAKLARI ÇIKARTILIR BİR TENCEREYE ÇEKİRDEK BOLUKLARI ALTA GELECEK ŞEKİLDE DİZİLİR ÜZERLERİNE 1 ER YEMEK KAŞI ĞI ŞEKER SERPİLİR YARISINA GELECEK KADAR SU EKLENİP PİŞİRİLİR ( DAĞILMAYACAK ŞEKİLDE).                   



 

 

 


*KREMA MALZEMELERİ BİR TENCEREYE KONULUP MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİLİR.PİŞİNCE YAĞI VE VANİLYASI EKLENİP MİKSERLE 5-10 DK ÇIRPILIR.                       



 

 

 

 


*DÖVÜLMÜŞ CEVİZ,KURU ÜZÜM,TARÇIN VE BİRAZ TOZ ŞEKER BİR KAPTA KARIŞTIRILIR.PİŞEN VE SOĞUYAN ELMALARIN ÇEKİRDEK YATAKLARINA DOLDURULUP 1 ADET PETİBÖR BİSKÜVİ KAPAK YAPILIP CAM BİR TEPSİYE BİZKÜVİLER ALTA GELECEK ŞEKİLDE DİZİLİR.



 


*ELMALARIN HEPSİ DİZİLİNCE KREMA ÜZERLERİNE DÖKÜLÜR.ÜZERİ İSTENİLEN ŞEKİLDE SÜSLENİP BUZDOLABINDA 1-2 SAAT SOĞUTULUP SERVİS YAPILIR.       


 

0 yorum:

Yorum Gönder