ELMALI TATLI:
KREMA MALZEMELERİ:
- 750 ML SÜT
- 1 YUMURTA
- 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
- 3 YEMEK KAŞIĞI UN
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1 PAKET VANİLYA
İÇİNE:
- DÖVÜLMÜŞ CEVİZ,KURU ÜZÜM,TARÇIN
- 5 ADET SERT ELMA HER ELMA İÇİN 1 KAŞIK ŞEKER
- 10 ADET PETİBÖR BİSKÜVİ
SÜSLEMEK İÇİN:
- HİNDİSTAN CEVİZİ VEYA YEŞİL FISTIK
YAPILIŞI:
*ELMALAR SOYULUR VE İKİYE KESİLİR ÇEKİRDEK YATAKLARI ÇIKARTILIR BİR TENCEREYE ÇEKİRDEK BOLUKLARI ALTA GELECEK ŞEKİLDE DİZİLİR ÜZERLERİNE 1 ER YEMEK KAŞI ĞI ŞEKER SERPİLİR YARISINA GELECEK KADAR SU EKLENİP PİŞİRİLİR ( DAĞILMAYACAK ŞEKİLDE).
*KREMA MALZEMELERİ BİR TENCEREYE KONULUP MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİLİR.PİŞİNCE YAĞI VE VANİLYASI EKLENİP MİKSERLE 5-10 DK ÇIRPILIR.
*DÖVÜLMÜŞ CEVİZ,KURU ÜZÜM,TARÇIN VE BİRAZ TOZ ŞEKER BİR KAPTA KARIŞTIRILIR.PİŞEN VE SOĞUYAN ELMALARIN ÇEKİRDEK YATAKLARINA DOLDURULUP 1 ADET PETİBÖR BİSKÜVİ KAPAK YAPILIP CAM BİR TEPSİYE BİZKÜVİLER ALTA GELECEK ŞEKİLDE DİZİLİR.
*ELMALARIN HEPSİ DİZİLİNCE KREMA ÜZERLERİNE DÖKÜLÜR.ÜZERİ İSTENİLEN ŞEKİLDE SÜSLENİP BUZDOLABINDA 1-2 SAAT SOĞUTULUP SERVİS YAPILIR.
0 yorum:
Yorum Gönder