5 Kasım 2009 Perşembe

YUFKA TABAĞINDA SALATA VE CİVCİVLER






YUFKA TABAĞINDA SALATA VE CİVCİVLER
MALZEMELER:

  • 2 ADET YUFKA
  • 1 GÖBEK MARUL
  • 2 ADET DOMATES
  • 1 FİNCAN HAŞLANMIŞ MISIR
  • 2 ADET SALATALIK
  • 2 ADET HAVUÇ
  • TAZE SOĞAN
  • MAYDAMOZ
  • NANE
  • LİMON-ZEYTİNYAĞI-TUZ

 CİVCİVLER İÇİN:

  •  5 ADET HAŞLANMI PATATES
  • SIVIYAĞ
  • LİMON SUYU
  • KARANFİL-DOMATES KABUĞU SÜSLEMEK İÇİN

SÜSLEMEK İÇİN:

  • ÇEKİRDEĞİ ÇIKMIŞ SİYAH ZEYTİN-KORNİÇON TURŞU- KAŞAR PEYNİR.

 YAPILIŞI:



 






*YUFKALAR ARALARINA SIVI YAĞ SÜRÜLEREK ÜST ÜSTE KONUR.YAĞLANMIŞ FIRINA DAYANIKLI KASELERİN ARKALRI ÇEVRİLEREK YAĞ SÜRLÜR KÜÇÜK KARELERE BÖLÜNEN YUFKALAR ÜZERLERİNE KAPATILIP YÜKSEK ISILI FIRINDA 5-8 DK ARASINDA PİŞİRİLİR.




*DİĞER MALZEMELERLE SALATA YAPILIR KARIŞTIRMA KABINA KONUR İÇİNE Z.YAĞI LİMON VE TUZ ATILIP KARIŞTIRILIR.




*FIRINDA ÇIKARILAN YUFKALAR KASELERİN ÜZERİDEN ALINIR İÇİ BOŞ OLAN YUFKALARA SALATA KOYULUP SÜSLENİR SERVİS YAPILIR.

***SALATALAR SOFRAYA GELMEDEN EN FAZLA YARIM SAAT ÖNCE YAPILIP TÜKETİLMELİDİR.VİTAMİN KAYBINA UĞRAMAMASI İÇİN.

0 yorum:

Yorum Gönder