YUFKA TABAĞINDA SALATA VE CİVCİVLER
MALZEMELER:
- 2 ADET YUFKA
- 1 GÖBEK MARUL
- 2 ADET DOMATES
- 1 FİNCAN HAŞLANMIŞ MISIR
- 2 ADET SALATALIK
- 2 ADET HAVUÇ
- TAZE SOĞAN
- MAYDAMOZ
- NANE
- LİMON-ZEYTİNYAĞI-TUZ
CİVCİVLER İÇİN:
- 5 ADET HAŞLANMI PATATES
- SIVIYAĞ
- LİMON SUYU
- KARANFİL-DOMATES KABUĞU SÜSLEMEK İÇİN
SÜSLEMEK İÇİN:
- ÇEKİRDEĞİ ÇIKMIŞ SİYAH ZEYTİN-KORNİÇON TURŞU- KAŞAR PEYNİR.
YAPILIŞI:
*YUFKALAR ARALARINA SIVI YAĞ SÜRÜLEREK ÜST ÜSTE KONUR.YAĞLANMIŞ FIRINA DAYANIKLI KASELERİN ARKALRI ÇEVRİLEREK YAĞ SÜRLÜR KÜÇÜK KARELERE BÖLÜNEN YUFKALAR ÜZERLERİNE KAPATILIP YÜKSEK ISILI FIRINDA 5-8 DK ARASINDA PİŞİRİLİR.
*DİĞER MALZEMELERLE SALATA YAPILIR KARIŞTIRMA KABINA KONUR İÇİNE Z.YAĞI LİMON VE TUZ ATILIP KARIŞTIRILIR.
*FIRINDA ÇIKARILAN YUFKALAR KASELERİN ÜZERİDEN ALINIR İÇİ BOŞ OLAN YUFKALARA SALATA KOYULUP SÜSLENİR SERVİS YAPILIR.
***SALATALAR SOFRAYA GELMEDEN EN FAZLA YARIM SAAT ÖNCE YAPILIP TÜKETİLMELİDİR.VİTAMİN KAYBINA UĞRAMAMASI İÇİN.
0 yorum:
Yorum Gönder