13 Kasım 2009 Cuma

PİRİNÇ SALATASI





PİRİNÇ SALATASI

MALZEMELER:

  • 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
  • 2 SU BARDAĞI SU
  • ½ ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 100 GR KORNİŞON TURŞU
  • 1 ADET RENDELENMİŞ HAVUÇ
  • 1 DEMET TAZE SOĞAN
  • 1 DEMET DEREOTU
  • 1 LİMON-TUZ

YAPILIŞI:

*PİRİNÇLER AYIKLANIP YIKANIR.TUZLU SICAK SUDA 15 DK BEKLETİLİR.



 


*BİR TENCEREYE 2 BARDAK SU VE SIVIYAĞ KONULUP KAYNATILIR.KAYNAYAN SUYU SÜZDÜĞÜMÜZ PİRİNÇLER SALINIR SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR 10 DK DEMLENİR SOĞUMAYA BIRAKILIR.


 

 

 






 


*DİĞER TARAFTA TAZE SOĞANLAR VE DEREOTU AYIKLANIP YIKANIR İNCE İNCE KIYILIR.KORNİŞONLAR KÜP KÜP DOĞRANIR,HAVUÇ RENDELENİR.








*SOĞUYAN PİLAVA HAZIRLANAN SEBZELER VE DEREOTU İLAVE EDİLİP LİMON SUYU İLE BERABER KARIŞTIRILIR.








***DEREOTU VE TAZE SOĞANLAR 15 DK KADAR SİRKELİ SUDA BEKLETİLİRSE MİKROPLARI ÖLÜR

0 yorum:

Yorum Gönder