5 Kasım 2009 Perşembe

TEPSİDE HELVA



 

 

TEPSİDE HELVA

MALZEMELER


  • 250 GR TEREYAĞI
  • ½ KG UN
  • 2 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
  • 1 SU BARDAĞI BÜTÜN CEVİZ
  • VANİLYA

YAPILIŞI:
*YAĞ ERİTİLİR İÇİNE YARIM KG UN ATILIP 40-45 DK AĞIR ATEŞTE KAVRULUR
*ALTI KAPATILIP 10-15 DK EL DAYANABİLECEK SICAKLIĞA GELİNCEYE KADARBEKLETİLİR.



 


 *DAHA SONRA İÇİNE 2 BARDAK PUDRA ŞEKERİ VE VANİLYA ATILIP YOĞURULUR.




*YUVARLAK BORCAMA ELLE BASTIRARAK BİR PARMAK İNCELİĞİNDE YAYILIR İSTENİLEN ŞEKİLDE KESİLİP ORTALARINA BÜTÜN CEVİZ KONULUR SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPILIR.




0 yorum:

Yorum Gönder