TEPSİDE HELVA
MALZEMELER
- 250 GR TEREYAĞI
- ½ KG UN
- 2 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
- 1 SU BARDAĞI BÜTÜN CEVİZ
- VANİLYA
YAPILIŞI:
*YAĞ ERİTİLİR İÇİNE YARIM KG UN ATILIP 40-45 DK AĞIR ATEŞTE KAVRULUR
*ALTI KAPATILIP 10-15 DK EL DAYANABİLECEK SICAKLIĞA GELİNCEYE KADARBEKLETİLİR.
*DAHA SONRA İÇİNE 2 BARDAK PUDRA ŞEKERİ VE VANİLYA ATILIP YOĞURULUR.
*YUVARLAK BORCAMA ELLE BASTIRARAK BİR PARMAK İNCELİĞİNDE YAYILIR İSTENİLEN ŞEKİLDE KESİLİP ORTALARINA BÜTÜN CEVİZ KONULUR SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPILIR.
0 yorum:
Yorum Gönder