5 Kasım 2009 Perşembe

ŞAFAK ÇORBASI






ŞAFAK ÇORBASI
MALZEMELER:
  • 4 ADET DOMATES-1 ADET HAVUÇ
  • 4 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
  • 3 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
  • 1 BARDAK SÜT
  • TUZ-KARABİBER
  • ÜZERİ İÇİN KÜP KÜP DOĞRANMIŞ FIRINLANMIŞ BAYAT EKMEK VEYA RENDELENMİŞ TAZE KAŞAR.
SÜSLEMEK İÇİN:
  • MAYDANOZ YAPRAKLARI
YAPILIŞI:




*YAĞ BİR TENCEREDE ERİTİLİR,UN İLE KAVRULUR.İÇİNE SALÇA, KÜP DOĞRANMIŞ DOMATES,HAVUÇ ATILIP BERABER KAVRULUR.DAHA SONRA İÇİNE 1 BARDAK SÜT VE MAYDANOZ SAPLARI ATILIR SUYU KONULUP KARIŞTIRARAK KAYNAMASI BEKLENİR.




*KAYNADIKTAN SONRA İÇİNE TUZU KARABİBERİ ATLIR KIVAMI GELİNCE ATEŞTEN ALINIR RONDADAN GEÇİRİLİR.
*SERVİS YAPARKEN ÇORBA KASELERE KOYULUR İÇİNE FIRINDA KIZARTILAN EKMEK VEYA RENDE KAŞARLA BERABER  SERVİS YAPILIR.

0 yorum:

Yorum Gönder