ŞAFAK ÇORBASI
MALZEMELER:
- 4 ADET DOMATES-1 ADET HAVUÇ
- 4 ÇORBA KAŞIĞI UN
- 2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
- 3 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
- 1 BARDAK SÜT
- TUZ-KARABİBER
- ÜZERİ İÇİN KÜP KÜP DOĞRANMIŞ FIRINLANMIŞ BAYAT EKMEK VEYA RENDELENMİŞ TAZE KAŞAR.
SÜSLEMEK İÇİN:
- MAYDANOZ YAPRAKLARI
YAPILIŞI:
*YAĞ BİR TENCEREDE ERİTİLİR,UN İLE KAVRULUR.İÇİNE SALÇA, KÜP DOĞRANMIŞ DOMATES,HAVUÇ ATILIP BERABER KAVRULUR.DAHA SONRA İÇİNE 1 BARDAK SÜT VE MAYDANOZ SAPLARI ATILIR SUYU KONULUP KARIŞTIRARAK KAYNAMASI BEKLENİR.
*KAYNADIKTAN SONRA İÇİNE TUZU KARABİBERİ ATLIR KIVAMI GELİNCE ATEŞTEN ALINIR RONDADAN GEÇİRİLİR.
*SERVİS YAPARKEN ÇORBA KASELERE KOYULUR İÇİNE FIRINDA KIZARTILAN EKMEK VEYA RENDE KAŞARLA BERABER SERVİS YAPILIR.
0 yorum:
Yorum Gönder