KAKAOLU REVANİ
MALZEMELER:
- 3 YUMURTA
- 3 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- 3 ÇAY BARDAĞI UN
- 3 ÇAY BARDAĞI İRMİK
- 2 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
ŞERBETİ İÇİN:
- 4 SU BARDAĞI ŞEKER
- 4 SU BARDAĞI SU
- 1-2 DAMLA LİMON SUYU
ÜZERİ İÇİN:
- 2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
- 3 ÇORBA KAŞIĞI HİND.CEVİZİ
- SÜSLEMEK İÇİN:
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 POŞET KREM ŞANTİ
SÜSLEMEK İÇİN:
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 POŞET KREM ŞANTİ
YAPILIŞI:
1-ÖNCE ŞERBET HAZIRLANIR VE SOĞUTULUR.
2-YUMURTA,ŞEKERLE ÇIRPILIR KIVAMA GELİNCE YOĞURT,SIVIYAĞ İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILIR.KABARTMA TOZU ELENMİŞ UN VE İRMİK İLAVE EDİLİR .YAĞLAMIŞ UNLANMIŞ BORCAMA DÖKÜLÜR 180 DERECELİK FIRINDA PİŞRİLİR.
3-FIRINDAN ÇIKAN SICAK KEKİN ÜZERİNE SOĞUK ŞERBET DÖKÜLÜR ŞERBETİN İÇİNE ÇEKMESİ BEKLENİR.
4-ŞERBET ÇEKİNCE YUVARLAK BİR KALIPLA KESİLİR.KESİLEN PARÇALAR SERVİS TABAĞINA ÇIKARILIR.
5-TEPSİDE KALAN PARÇALARIN İÇİNE HİN.CEVİZİ VE KAKAO ATILARAK HAMUR YAPILIR.
6-YAPILAN HAMURLAR YUVARLAK KESİLEN TATLILARIN ÜZERİNE EŞİT MİKTARDA YAYILIR.
7-KREM ŞANTİ SÜTLE KÖPÜRTÜLÜP KREME SIKACAĞI İLAE KAKAOLU HAMURLARIN ÜZERİNE ŞEKİLLİ SIKILIR. MEVSİM MEYVESİ İLE SÜSLENİR.
0 yorum:
Yorum Gönder