5 Kasım 2009 Perşembe

KAKAOLU REVANİ







KAKAOLU REVANİ
MALZEMELER:
  • 3 YUMURTA                                           
  • 3 ÇAY BARDAĞI YOĞURT                                                  
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 3 ÇAY BARDAĞI UN
  • 3 ÇAY BARDAĞI İRMİK
  • 2 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
ŞERBETİ İÇİN:
  • 4 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 4 SU BARDAĞI SU
  • 1-2 DAMLA LİMON SUYU
ÜZERİ İÇİN:
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
  • 3 ÇORBA KAŞIĞI HİND.CEVİZİ
  • SÜSLEMEK İÇİN:
  • 1 SU BARDAĞI SÜT
  • 1 POŞET KREM ŞANTİ
SÜSLEMEK İÇİN:
  •   1 SU BARDAĞI SÜT
  • 1 POŞET KREM ŞANTİ

YAPILIŞI:

1-ÖNCE ŞERBET HAZIRLANIR VE SOĞUTULUR.







 



2-YUMURTA,ŞEKERLE ÇIRPILIR KIVAMA GELİNCE YOĞURT,SIVIYAĞ İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILIR.KABARTMA TOZU ELENMİŞ UN VE İRMİK İLAVE EDİLİR .YAĞLAMIŞ UNLANMIŞ BORCAMA DÖKÜLÜR 180 DERECELİK FIRINDA PİŞRİLİR.




3-FIRINDAN ÇIKAN SICAK KEKİN ÜZERİNE SOĞUK ŞERBET DÖKÜLÜR ŞERBETİN İÇİNE ÇEKMESİ BEKLENİR.





4-ŞERBET ÇEKİNCE YUVARLAK BİR KALIPLA KESİLİR.KESİLEN PARÇALAR SERVİS TABAĞINA ÇIKARILIR.



5-TEPSİDE KALAN PARÇALARIN İÇİNE HİN.CEVİZİ VE KAKAO ATILARAK HAMUR YAPILIR.




6-YAPILAN HAMURLAR YUVARLAK KESİLEN TATLILARIN ÜZERİNE EŞİT MİKTARDA YAYILIR.




7-KREM ŞANTİ SÜTLE KÖPÜRTÜLÜP KREME SIKACAĞI İLAE KAKAOLU HAMURLARIN ÜZERİNE ŞEKİLLİ SIKILIR. MEVSİM MEYVESİ İLE SÜSLENİR.




0 yorum:

Yorum Gönder