5 Kasım 2009 Perşembe

KARAMELLİ TATLI









KARAMELLİ TATLI
MALZEMELER:


1 PAKET TUZSUZ ETİMEK
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 SU BARDAĞI SU
1 POŞET KREM ŞANTİ
4,5 SU BARDAĞI SÜT(1 SU BARDAĞI KREM ŞANTİ İLE ÇIRPILACAK)
1 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER
1 KAHVE FİNCANI NİŞASTA
1 KAHVE FİNCANI UN


ÜZERİ İÇİN:

FINDIK ,HİNDİSTAN CEVİZİ,ÇİKOLATA PARÇALARI VEYA YEŞİL FISTIK


YAPILIŞI:




*ETİMEKLER BÜYÜK BOY BİR CAM KABA TEK SIRA HALİNDE DİZİLİR.





*TOZ ŞEKER BİR KABA KONULUP KISIK ATEŞTE ERİTİLİR.RENGİ KOYULAŞIP (PEKMEZ RENGİ ALINCAYA KADAR) KARAMELLEŞİNCE İÇİNE SOĞUK SU İLAVE EDİLİP KAYNATILIR .ERİYİNCE ATEŞTEN ALINIP CAM KAPTA DİZİLİ OLAN ETİMEKLERİN ÜZERİNE DÖKÜLÜP ETİMEKLER ISLATILIR.


*DİĞER BİR KAPTA ŞEKER,UN,NİŞASTA VE SÜT KOYU MUHALLEBİ
KIVAMINDA PİŞİRİLİR.PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE VANİLYASI İLAVE EDİLİP ILINMAYA BIRAKILIR.KABUK TUTMAMASI İÇİN ARA SIRA KARIŞTIRILIR.


*1 BARDAK SÜT 1 POŞET KREMŞANTİ İLE KARIŞTIRILIR.DAHA SONRA ILINAN MUHALLEBİLİ KARIŞAMA İLAVE EDİLİP HEP BİRLİKTE MİKSERLE İYİCE KARIŞTIRILIR.


*MUHALLEBİLİ KARIŞIM ŞEKERLE ISLATILMIŞ ETİMEKLERİN ÜZERİNE YAYILIP DÜZELTİLİR.





*ÜZERİ İSTENİLEN ŞEKİLDE SÜSLENİP 1-2 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETİLİP SOĞUK OLARAK SERVİS YAPILIR.

0 yorum:

Yorum Gönder