5 Kasım 2009 Perşembe

CİPSLİ TAVUK



 

 

CİPSLİ TAVUK


MALZEMELER:

  • 1 ADET TAVUK GÖĞSÜ
  • 1 PAKET PATATES CİPSİ
  • 1 PAKET KREMA
  • 150 GR KAŞAR PEYNİRİ
  • YARIM DEMET MAYDANOZ
  • 2 DİŞ SARIMSAK-1 ADET SOĞAN
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KÖRİ-TUZ-KARABİBER

YAPILIŞI:




*PATATES CİPSİ EZİLİR ¾ Ü KREMA İLE KARIŞTIRILIR.KARIŞIMA EZİLMİŞ SARIMSAK.SOĞAN,İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ,RENDE KAŞAR PEYNİRİNİN BİR BÖLÜMÜ,KARABİBER,VE KÖRİ İLE KARIŞTIRILIR.




*KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ TAVUK GÖĞSÜ KARIŞAMA  EKLENİR.KARIŞIM BUZDOLABINDA 1-2 SAAT BEKLETLİR.YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE YAYILIR. ÖNCEDEN ISITLMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA 25 DK PİŞİRİLİR.FIRINDAN ÇIKMADAN 10 DK ÖNCE KALAN CİPSLERLE KAŞARPEYNİR RENDESİ SERPİLİR

***TAVUK ETLERİ DAİMA SICAK SU İÇİNE KONMALIDIR.ETLERİN BEYAZLIKLARINI KAYBETMEMELERİ İÇİN DE HAFİF ATEŞTE HAŞLANMALIDIR.




0 yorum:

Yorum Gönder