CİPSLİ TAVUK
MALZEMELER:
- 1 ADET TAVUK GÖĞSÜ
- 1 PAKET PATATES CİPSİ
- 1 PAKET KREMA
- 150 GR KAŞAR PEYNİRİ
- YARIM DEMET MAYDANOZ
- 2 DİŞ SARIMSAK-1 ADET SOĞAN
- 1 ÇAY KAŞIĞI KÖRİ-TUZ-KARABİBER
YAPILIŞI:
*PATATES CİPSİ EZİLİR ¾ Ü KREMA İLE KARIŞTIRILIR.KARIŞIMA EZİLMİŞ SARIMSAK.SOĞAN,İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ,RENDE KAŞAR PEYNİRİNİN BİR BÖLÜMÜ,KARABİBER,VE KÖRİ İLE KARIŞTIRILIR.
*KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ TAVUK GÖĞSÜ KARIŞAMA EKLENİR.KARIŞIM BUZDOLABINDA 1-2 SAAT BEKLETLİR.YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE YAYILIR. ÖNCEDEN ISITLMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA 25 DK PİŞİRİLİR.FIRINDAN ÇIKMADAN 10 DK ÖNCE KALAN CİPSLERLE KAŞARPEYNİR RENDESİ SERPİLİR
***TAVUK ETLERİ DAİMA SICAK SU İÇİNE KONMALIDIR.ETLERİN BEYAZLIKLARINI KAYBETMEMELERİ İÇİN DE HAFİF ATEŞTE HAŞLANMALIDIR.
0 yorum:
Yorum Gönder