PİRİNÇ SALATASI
MALZEMELER:
- 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
- 2 SU BARDAĞI SU
- ½ ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- 100 GR KORNİŞON TURŞU
- 1 ADET RENDELENMİŞ HAVUÇ
- 1 DEMET TAZE SOĞAN
- 1 DEMET DEREOTU
- 1 LİMON-TUZ
YAPILIŞI:
*PİRİNÇLER AYIKLANIP YIKANIR.TUZLU SICAK SUDA 15 DK BEKLETİLİR.
*BİR TENCEREYE 2 BARDAK SU VE SIVIYAĞ KONULUP KAYNATILIR.KAYNAYAN SUYU SÜZDÜĞÜMÜZ PİRİNÇLER SALINIR SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR 10 DK DEMLENİR SOĞUMAYA BIRAKILIR.
*DİĞER TARAFTA TAZE SOĞANLAR VE DEREOTU AYIKLANIP YIKANIR İNCE İNCE KIYILIR.KORNİŞONLAR KÜP KÜP DOĞRANIR,HAVUÇ RENDELENİR.
*SOĞUYAN PİLAVA HAZIRLANAN SEBZELER VE DEREOTU İLAVE EDİLİP LİMON SUYU İLE BERABER KARIŞTIRILIR.
***DEREOTU VE TAZE SOĞANLAR 15 DK KADAR SİRKELİ SUDA BEKLETİLİRSE MİKROPLARI ÖLÜR
0 yorum:
Yorum Gönder