ÖRGÜLÜ ÇÖREK
MALZEMELER:
250 GR ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
1 TUTAM TOZ ŞEKER
KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
İÇİ İÇİN:
4 ADET PATATES (HAŞLANMIŞ)
1 ADET SOĞAN
SIVI YAĞ
2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
TUZ,KARABİBER, NANE
ÜZERİ İÇİN:
YUMURTA SARISI,ÇÖREK OTU
YAPILIŞI:
1-ÖNCE İÇ HARCI İÇİN HAŞLANMIŞ PATATESLER PÜRE
HALİNE GETİRİLİR.
HALİNE GETİRİLİR.
2-AYRI BİR TAVADA RENDE SOĞAN 1-2 KAŞIK SIVI YAĞDA
PEMBELEŞTİRİLİR SALÇASI BAHARATLARI VE TUZ EKLENİP
PATATESE KARILIR İYİCE KARIŞTIRILIR VE SOĞUTULUR.
PEMBELEŞTİRİLİR SALÇASI BAHARATLARI VE TUZ EKLENİP
PATATESE KARILIR İYİCE KARIŞTIRILIR VE SOĞUTULUR.
3-MARGARİN ,YOĞURT,YUMURTA,SIVIYAĞ,ŞEKER, TUZLA BİRLİKTE
KARIŞTIRILIR,İÇİNE ELENMİŞ UNLA KABARTA TOZU ATILARAK
KULAKMEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR ELDE EDİLİR.
KARIŞTIRILIR,İÇİNE ELENMİŞ UNLA KABARTA TOZU ATILARAK
KULAKMEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR ELDE EDİLİR.
4-HAMUR 10 DAKİKA DİNLENDİRİLİR.
5-CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDA PARÇALAR KOPARTILIP ÇAY TABAĞI
BÜYÜKLÜĞÜNDE OVALAÇILIR, KARŞILIKLI KENARLARINA BIÇAKLA
ÇENTİKLER ATILIR.
BÜYÜKLÜĞÜNDE OVALAÇILIR, KARŞILIKLI KENARLARINA BIÇAKLA
ÇENTİKLER ATILIR.
6-ORTASINA İÇ KONULUP YUKARIDAN BAŞLAYARAK ÖRÜLÜR.
7-YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP ÇÖREK OTU SERPİLİR,ÖNCEDEN
ISITILMIŞ FIRINDA KIZARANA DEK PİŞİRİLİR.
ISITILMIŞ FIRINDA KIZARANA DEK PİŞİRİLİR.
0 yorum:
Yorum Gönder